Problemes de Gavà Mar
PROBLEMA 84
S'ALLARGARÀ EL PASSEIG MARÍTIM CAP A VILADECANS ?
Traducción automática al castellano de esta página
Estat actual del problema:
El Juliol de 2008, l'Ajuntament de Gavà aprova el planejament de "Llevant Mar" que inclou la continuïtat del passeig marítim de Central Mar a Viladecans. El Juliol de 2009, l'Ajuntament de Castelldefels inaugura un nou tram del seu passeig marítim que pot servir d'exemple a seguir atès que en aquesta zona de Gavà Mar no es pot construir un passeig marítim d'obra perquè s'envairia la zona de protecció marítimo-terrestre.
 
 
Descripció del problema:

El passeig marítim de Gavà Mar s'ha anat construint en diverses fases.

Actualment està construït el passeig des del terme municipal de Castelldefels fins als Apartaments Torreón, excepte el tram que ha de salvar la Riera dels Canyars que està dissenyat i pendent d'execució (problema 83).

Voldríem saber si és intenció de l'Ajuntament de Gavà continuar desenvolupant el passeig marítim de Gavà Mar cap a Viladecans ara que sembla que aviat es podria construir el passeig marítim de Viladecans.

 

En les eleccions municipals de l'any 2003, el PSC de Gavà va incloure aquesta idea dins del seu programa electoral.

El PSC de Gavà va guanyar les eleccions per majoria absoluta, va formar Govern pactant amb ICV de Gavà escollint Dídac Pestaña com l'alcalde els primers dos anys i Joaquim Balsera els dos últims.

 
Fragment del programa electoral del PSC (any 2003) on es mostra la voluntat d'enllaçar el passeig marítim de Gavà Mar amb el terme municipal de Viladecans
 
En les eleccions municipals de l'any 2007, el PSC de Gavà mantenia la promesa feta 4 anys enrera d'ampliar el passeig marítim però en aquest cas no es concretava res d'enllaçar amb el terme municipal de Viladecans. Cliqueu sobre la següent icona:
 
Proposta del PSC de Gavà d'ampliació del passeig marítim sobre la riera però no cap a Viladecans (Maig de 2007)
 
 
 
Històric de gestions:

• El 16 d'Octubre de 2006, comuniquem per escrit aquest problema a l'Ajuntament de Gavà en una reunió amb el Tinent d'Alcalde responsable de la Via Pública (José Obispo) i el Cap de Gabinet (Carles Mestres).

Proposta veïnal de millores a Gavà Mar (AVV de Gavà Mar - 16 d'Octubre de 2006)

 
 
 

• El 25 de Febrer de 2008, recordem aquest problema per escrit a l'Ajuntament de Gavà dins d'un extens document d'aportacions de l'AVV de Gavà Mar al Programa d'Actuació Municipal (PAM) de l'Ajuntament de Gavà 2008-2011:

Aportacions de l'AVV de Gavà Mar al Programa d'Actuació Municipal (PAM) de l'Ajuntament de Gavà 2008-2011 (25 de Febrer de 2008)

 
 
 

• El 27 de Juliol de 2008, el diari EL PUNT publica una entrevista a l'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, on en dues respostes confirma que el projecte de "Llevant Mar" servirà per completar tot el tram que falta de passeig marítim de Gavà Mar:

Extracte de l'entrevista a l'alcalde de Gavà (Joaquim Balsera) publicada al diari EL PUNT el 27 de juliol de 2008

 
 
 

• El 22 de Juliol de 2009, s'inaugura un nou tram de passeig marítim de quasi 2 quilòmetres de longitud a Castelldefels que discorre enmig de la sorra com es pot comprovar a la següent fotografia:

Imatge del nou tram del passeig marítim de Castelldefels (22 de juliol de 2009)


Aquest tipus de passeig pot ser un gran exemple pel futur tram del passeig marítim de Gavà Mar que hauria d'anar des de l'actual Hotel AC Gavà Mar (on acaba el passeig de Central Mar) fins el futur passeig marítim de Llevant Mar i des del final del futur passeig marítim de Llevant Mar fins el terme municipal de Viladecans

Cal tenir en compte que en aquesta zona de Gavà Mar les edificacions estan a peu de platja i, per tant, no es pot construir un passeig marítim d'obra perquè s'envairia la zona de protecció marítimo-terrestre.

Precisament, el nou tram del passeig marítim de Castelldefels, perquè no es considerés que envaïa la zona de protecció marítimo-terrestre, s'ha construït emprant una tècnica que utilitza l'exèrcit israelià per construir els camins que utilitzen els seus tancs en el desert consistent en compactar la sorra amb unes malles (anomenades geomalles) i instal·lar-hi a sobre unes plaques de formigó.

Per tant, es podria arribar a desmuntar el passeig sense deixar-hi pràcticament empremta.

 
 
 

• El 22 de Maig de 2011, es celebren eleccions municipals a l'Ajuntament de Gavà. L'Alcalde, Joaquim Balsera (del PSC) surt reelegit encara que aquesta vegada sense majoria absoluta. En el seu programa electoral específic per Gavà Mar afirma que faran arribar el passeig marítim actual fins a Llevant Mar:

Promesa de fer arribar el passeig marítim actual de Gavà Mar fins a Llevant Mar, inclosa en el programa electoral de Joaquim Balsera (PSC) per a les eleccions municipals de Gavà  (22 de Maig de 2011)

 
 
 

 

Problema anterior Índex de problemes Problema següent
Veure problema 83: Execució del passeig marítim sobre la Riera dels Canyars Tornar a l'índex de problemes Veure problema 85: Deficiències a la pista esportiva (Centre Cívic)