Problemes de Gavà Mar
PROBLEMA 65
AUGMENT DE LES PARADES I DE LA FREQÜÈNCIA DELS AUTOBUSOS
Traducción automática al castellano de esta página
Estat actual del problema:

Demanda històrica dels veïns de Gavà Mar. La freqüència de les diferents línies ha anat millorant, així com la quantitat i qualitat de les parades. A partir del 22 de febrer de 2018, tant L94 com L95 passen a circular completament per l'avinguda d'Europa

 
 
Descripció del problema:

L’autobús és l’únic transport públic que arriba a Gavà Mar, no tenim ni tren ni metro ni tramvia i en totes les importants ampliacions que s’estan dissenyant pels propers anys d’aquestes xarxes de transport, cap d’elles arribarà a Gavà Mar com es pot observar en el següents plànols:

 
Plànol amb les ampliacions de les xarxes de metro i tren sense que cap arribi a Gavà Mar
 
Plànol amb les ampliacions de les xarxes de metro i tren sense que cap arribi a Gavà Mar
 

Paguem l’impost del transport igual que tota la resta de l’àrea metropolitana i, per tant, creiem que hauríem de tenir uns serveis millors i més, quan els autobusos que ens donen servei, també ho fa a Castelldefels Platja i/o Les Botigues de Sitges.

En els darrers anys s’ha millorat molt gràcies a l’augment de la freqüència de les 3 línies que circulen pel barri (Gavabús, L94 i L95) així com al funcionament durant tot l’any i no només a l’estiu de la L94, la millora en algunes parades d’autobús i la creació de la tant reivindicada parada al Barnasud.Però, mirant de cara el futur i veient que l’únic transport públic que tindrem a Gavà Mar continuarà sent l’autobús, mentre altres zones de Gavà, pagant el mateix impost tindran autobús, metro i tren, demandem que es continuïn fent les gestions necessàries per incrementar la seva freqüència i ampliar els seus horaris.

Creiem que una major freqüència de pas dels autobusos i un increment del nombre de parades, permetrà incrementar l'ús del transport públic.

 
 
 
Històric de gestions:

• El 12 de Desembre de 2001, EUiA proposa a l'Ajuntament de Gavà la creació d'una nova línia d'autobús a Gavà que permetés al Gavabús (llavors L89) la reducció del seu recorregut i per tant, dotar-lo de més freqüència de pas: .

Proposta d'EUiA al Ple de l'Ajuntament de Gavà (12 de desembre de 2001)

 
 
 
 
 

• El 16 d'Octubre de 2007, comuniquem per escrit aquest problema a l'Ajuntament de Gavà en una reunió amb el Tinent d'Alcalde responsable de la Via Pública (José Obispo) i el Cap de Gabinet (Carles Mestres).

Proposta veïnal de millores a Gavà Mar (AVV de Gavà Mar - 16 d'Octubre de 2006)

 
 
 
 
 
• El 22 de Març de 2007, l'Ajuntament de Gavà informa que el GAVABÚS unirà Gavà Mar amb el centre de la ciutat de Gavà cada 20 minuts de dilluns a dissabte. Els diumenges de juny, juliol, agost i setembre la freqüència també serà cada 20 minuts i només la resta de diumenges de l'any i els dies festius la freqüència serà la que hi havia fins ahir: cada 30 minuts.
 
Fulletó promocional de l'augment de la freqüència del Gavabús (Març de 2007)
 
 
 
 
 

• El Maig de 2007, Ciutadans- Gavà recull en el seu programa electoral per a les eleccions municipals l'ampliació de la flota d'autobusos i la millora del seu horari:

Extracte del programa electoral de C's de Gavà reclamant l'ampliació de la flota d'autobusos i la millora dels horaris a Gavà Mar (Maig de 2007)

 
 
 
 
 

• El Juny de 2007, la companyia MOHN anuncia que no ha pogut posar en servei l'horari d'estiu (que comporta una major freqüència de pas) que hauria d'haver començat a principis de juny a la línia L95 que ens uneix amb Barcelona i amb Castelldefels.

La següent carta d'una veïna de Gavà Mar publicada al diari gratuït 20 MINUTOS és un bon exemple de les queixes actuals sobre el funcionament d'aquesta línia d'autobús:

Carta d'una veïna de Gavà Mar queixant-se del mal servei de la línia L95 publicada al diari 20 MINUTOS (12 de Juny de 2007)

 
 
 
 
 

• El 12 de Juliol de 2007, el PPC de Gavà emet una nota de premsa denunciant el dèficit d'autobusos de les línies L94 i L95 que es preveu que duri durant tot l'estiu doncs l'empresa MOHN no té conductors per poder ampliar el servei d'aquestes línies. S'insta a l'Ajuntament de Gavà a endegar gestions per tal d'intentar trobar solucions a aquesta situació.

Nota de premsa del PPC de Gavà denunciant la manca de conductors d'autobús a les línies L94 i L95 (12 de juliol de 2007) - Nota de premsa (12 de Juliol de 2007)

 
 
 
 
 

• El 29 de Novembre de 2007, el PPC de Gavà presenta un prec a l'Ajuntament de Gavà demanant que es torni a instaurar una parada d'autobús que hi havia al nord de Gavà Mar (a prop del Restaurant La Finca) i que ha sigut eliminada recentment obligant als antics usuaris d'aquesta parada a caminar uns 800 metres fins a la nova parada i tenint en compte que la il·luminació de la zona és insuficient:

Prec del PPC al Ple de l'Ajuntament de Gavà reclamant que es torni a posar la parada d'autobús eliminada al nord de l'avinguda Europa (29 de novembre de 2007) - Prec al Ple de l'Ajuntament (29 de Novembre de 2007)

 
 
 
 
 

• El 25 de Febrer de 2008, recordem aquest problema per escrit a l'Ajuntament de Gavà dins d'un extens document d'aportacions de l'AVV de Gavà Mar al Programa d'Actuació Municipal (PAM) de l'Ajuntament de Gavà 2008-2011:

Aportacions de l'AVV de Gavà Mar al Programa d'Actuació Municipal (PAM) de l'Ajuntament de Gavà 2008-2011 (25 de Febrer de 2008)

 
 
 
 
 

• El 6 de Maig de 2008, El Comitè d'Empresa d'Autobusos Mohn inicia una vaga parcial convocada inicialment pels dies 6, 8, 13 i 15 de maig en les franges horàries de 6 a 10 hores, de 17 a 21 hores i de 0 a 4 hores. L'objectiu dels treballadors és que es respectin descansos entre jornada dels conductors d'un mínim de 12 hores i gaudir d'un descans setmanal mínim de 36 hores ininterrompudes.

Com que les tres línies d'autobús que tenen parades a Gavà Mar (L94 , L95 i GAVABÚS) són totes operades per la companyia MOHN i, per tant, sofriran alteracions en el servei, s'agreujarà així encara més el problema del transport públic a Gavà Mar. Més informació a la web de la Secció Sindical d'UGT a MOHN

L'acord final entre els treballadors i l'empresa no arriba fins el setembre de 2008

 
 
 
 
 

• El 31 d'Agost de 2009, el diari EL PERIÓDICO publica la següent notícia informant que les línies L94 i L95 de la companyia MOHN (dues de les tres línies que paren a Gavà Mar) no donen a l'abast a l'hora de la tornada de la platja, clar símptoma de que cal una millor freqüència de pas:

Notícia publicada al diari EL PERIÓDICO sobre la saturació de les línies d'autobús L94 i L95 (31 d'Agost de 2009)

 
 
 
 
 

• El 5 d'Octubre de 2009 ens assabentem que l'Entitat Metropolitana del Transport (EMT) està instal·lant a tota l'Àrea Metropolitana 100 parades d'autobús solars d'informació dinàmica durant l'any 2009 (primera fase del pla). D'aquestes 100 parades, una ja està ubicada a Gavà Mar concretament a la vorera muntanya de l'(avinguda d'Europa), pràcticament al davant del carrer de Palamós.


Parada d'autobús solar d'informació dinàmica instal·lada per l'EMT a l'avinguda d'Europa de Gavà Mar (5 d'Octubre de 2009)

Aquestes parades solars són un sistema innovador i sostenible que funciona íntegrament amb energia solar. La informació sobre el temps que manca per a l'arribada dels autobusos s'actualitza cada 30 segons. Són parades totalment autònomes respecte a la xarxa elèctrica ja que s'abasteixen energèticament mitjançant una placa solar fotovoltaica, amb suficient autonomia i mínim consum.

A més, la seva instal·lació és modular i molt senzilla. Els panells informatius utilitzen la tecnologia dels llibres digitals i per tant, només fan consum d'energia quan canvia la informació. La seva autonomia és de 2 dies i mig en cas de no rebre cap radiació solar.


Parada d'autobús solar d'informació dinàmica instal·lada per l'EMT a l'avinguda d'Europa de Gavà Mar (5 d'Octubre de 2009)


La següent fotografia mostra el contingut de la pantalla on queda reflectida la lamentable freqüència dels autobusos a Gavà Mar en molts moments del dia i cal no oblidar que és l'únic transport públic del que disposem:


Pantalla de la parada d'autobús solar d'informació dinàmica instal·lada per l'EMT a l'avinguda d'Europa de Gavà Mar que mostra uns temps d'espera força elevats (5 d'Octubre de 2009)

 
 
 
 
 

• El 6 de Març de 2011 el diari La Vanguardia publica la següent carta d'un veí de Gavà Mar queixant-se del transport públic a Gavà Mar:

Carta d'un veí de Gavà Mar publicada al diari 'La Vanguardia' queixant-se del transport públic a Gavà Mar (6 de Març de 2011)


• Uns pocs dies més tard, l'11 de Març de 2011 el diari La Vanguardia publica la següent carta de resposta de José Obispo, Tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Gavà, responsable d'aquest tema:

Carta de resposta de l'Ajuntament de Gavà a un veí de Gavà Mar publicada al diari 'La Vanguardia' per les queixes del transport públic a Gavà Mar (11 de Març de 2011)

 
 
 
 
 

• El 22 de Març de 2012, presentem una instància a l'Ajuntament de Gavà fent una proposta de millora del transport públic a Gavà Mar que no suposa cap despesa per a l'entitat metropolitana ni per a la companyia MOHN.

Es tracta de modificar el recorregut de la línia L94, mantenint el seu recorregut per l'autovia de Castelldefels en direcció Castelldefels però fent-la passar per l'avinguda d'Europa en el seu trajecte cap a Barcelona. Els aventatges els exposem detalladament en el següent document:


Instància de l'AVV de Gavà Mar a l'Ajuntament de Gavà sol·licitant que la línia d'autobús L94 en direcció Barcelona circuli per l'avinguda d'Europa (22 Març 2012) - Instància a l'Ajuntament de Gavà (22 Març 2012)

 
 
 
 
 

• El Febrer de 2013, es pot ja consultar per mòbil, tablet o ordinador, el temps d'espera de l'autobús a qualsevol parada d'autobús de Gavà Mar com es pot comprovar en el següent vídeo de Gavà Televisió:

 
 
 
 
 

• El 22 de Febrer de 2018, la línia L94 passa a realitzar el mateix recorregut que la línia L95 a tot Gavà Mar, sense realitzar parades a l'autovia de Castelldefels i passant-les a fer a l'avinguda d'Europa.


Canvi de recorregut a Gavà Mar


Canvi de recorregut de la línia L94 al seu pas per Gavà Mar (22 de Febrer de 2018)


Canvi de recorregut a Castelldefels Platja


Canvi de recorregut de la línia L94 al seu pas per Castelldefels Platja (22 de Febrer de 2018)


Aquest és l'itinerari a realitzar caminant des de la parada que hi havia a l'autovia, al Caprabo (banda mar) fins a la parada més propera a l'avinguda d'Europa:


Parada alternativa de l'autobús L94 a Gavà Mar (22 de Febrer de 2018)


Aquest és l'itinerari a realitzar caminant des de la parada que hi havia a l'autovia (a l'altra banda del Caprabo) fins a la parada més propera a l'avinguda d'Europa:


Parada alternativa de l'autobús L94 a Gavà Mar (22 de Febrer de 2018)


Aquests són dos possibles itineraris a realitzar des de la parada que hi havia a l'autovia (a prop del Silvi's) fins a la parada més propera a l'avinguda d'Europa:


Parada alternativa de l'autobús L94 a Gavà Mar (22 de Febrer de 2018)

 
 
 
 
 

 

Problema anterior Índex de problemes Problema següent
Veure problema 64: Marquesina a les parades d'autobús de l'autovia C-31 Tornar a l'índex de problemes Veure problema 66: Millora en el servei de Correus