Problemes de Gavà Mar
PROBLEMA 91
PISTA D'SKATE (SENSE MOLÈSTIES PELS VEÏNS)
Traducción automática al castellano de esta página
Estat actual del problema:

PROBLEMA SOLUCIONAT: Pista construïda i funcionant des del 19 de Maig de 2007 en la següent magnífica ubicació:

 

Fotografia publicada en el número 272 del periòdic municipal El Bruguers (11 de desembre de 2006)
 
Descripció del problema:

A Gavà Mar, sobretot des de la construcció dels diferents trams del passeig marítim ha anat creixent l'afició pel patinatge, tant entre els propis veïns del barri com entre els visitants.

Molts joves del barri practiquen l'SKATE (SK8 en el seu argot) i com que a Gavà Mar no hi ha cap instal·lació adequada, ho han de fer a qualsevol lloc. Això ha provocat molts problemes amb diferents veïns, sobretot a l'avinguda del mar, on els practicants de l'SKATE troben diversos desnivells degut al pendent de l'avinguda i al practicar l'SKATE generen un soroll repetitiu que ha degenerat en enfrontaments amb veïns que els insulten, els hi llencen aigua, criden a la policia, ... per tal de fer-los fora de davant de casa seva per tenir tranquilitat.

A l'AVV de Gavà Mar, ens vàrem posar a pensar com poder solucionar aquest problema de manera que tots en sortissim guanyant.

Es va demanar al grup de joves practicants de l'SKATE que redactessin una carta sol·licitant una instal·lació adequada per practicar l'SKATE i evitar les molèsties als veïns. La van redactar i nosaltres la vàrem entregar en persona a l'alcalde de Gavà (Joaquim Balsera).

 
 
 
Històric de gestions:

•L'estiu de l'any 2005, entreguem la carta dels joves practicants d'SKATE a l'alcalde de Gavà (Joaquim Balsera) on es demana la construcció d'una pista d'SKATE a Gavà Mar per evitar generar les molèsties que generen als veïns amb el soroll dels SKATES.

 
 
 
• El 19 de Juny de 2006, el regidor de Via Pública de l'Ajuntament de Gavà (José Obispo) ens confirma que la pista d'SKATE es farà a Gavà Mar i que la seva ubicació podria ser al barri de Central Mar, al costat del gimnàs Àccura, entre el carrer Tellinaires i el passeig marítim.
 
 
 

• El 16 d'Octubre de 2006, comuniquem aquest problema per escrit a l'Ajuntament de Gavà en una reunió amb el Tinent d'Alcalde responsable de la Via Pública (José Obispo) i el Cap de Gabinet (Carles Mestres) i els informem que creiem que si la ubicació per aquesta pista d'SKATE ha de generar molèsties als veïns de Gavà Mar, preferim que la pista es faci a la zona esportiva de Can Torelló (a mig camí entre Gavà i Gavà Mar)

Proposta veïnal de millores a Gavà Mar (AVV de Gavà Mar - 16 d'Octubre de 2006)

 
 
 
• El 14 de Novembre de 2006, e l regidor de Via Pública (José Obispo) ens confirma que la ubicació definitiva de la futura pista de SKATE de Gavà Mar serà a Central Mar, entre el passeig marítim i el nou edifici d'oficines que s'està construint i, per tant, sense molèsties pels veïns.
Ens fa entrega del disseny del projecte.
 
Projecte de la futura pista d'SKATE de Gavà Mar
 
Projecte de la futura pista d'SKATE de Gavà Mar
 
Projecte de la futura pista d'SKATE de Gavà Mar (plànol d'ubicació)
 
Plànol d'ubicació de la futura pista d'SKATE de Gavà Mar
 
 
 

• El 17 de Novembre de 2006, el diari digital municipal (ELBRUGUERS.CAT) publica la notícia incloent declararacions del Tinent d'Alcalde de Via Pública (José Obispo) afirmant que les obres començaran tan aviat com sigui possible per tal que pugui entrar en funcionament entre la primavera i l'estiu del 2007. També afirma que la pista comptaran amb totes les mesures de seguretat i il·luminació perquè es pugui fer servir també de nit. Les obres han sigut adjudicades a l'empresa municipal Gavanenca d'Obres i compten amb un pressupost de 185.000 euros (entre al pista d'SKATE de Gavà Mar i la que es construirà al Parc del Calamot).

 
 
 

• El mes de Novembre de 2006, el número 39 de la publicació L'Eramprunyà publica la següent notícia:

Notícia publicada a L'ERAMPRUNYÀ (Número 29 - novembre de 2006)

 
 
 

• El 29 de Gener de 2007, el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) publica l'aprovació definitiva del projecte d'execució de la pistes d'SKATE de Gavà Mar i del Parc del Calamot.

Butlletí Oficial de la Província de Barcelona on es publica l'aprovació de la pista d'SKATE de Gavà Mar (29 de gener de 2007)

 
 
 
• A finals del mes de Març de 2007, s'inicien les obres de construcció de la pista d'SKATE de Gavà Mar
 
 
 
• El mes d'Abril de 2007, la base de la pista d'SKATE de Gavà Mar ja està finalitzada i els fanals instal·lats
 
La base de la pista d'SKATE de Gavà Mar ja està fet i els fanals instal·lats (Abril de 2007)
 
 
 
• El 19 de Maig de 2007, s'estrena oficialment la nova pista d'SKATE de Gavà Mar amb una petita festa organitzada per l'Ajuntament de Gavà
 
Cartell de l'exhibició a l'Skate Parc de Gavà Mar (19 de maig de 2007)
 

La pista d'SKATE és d'estructura metàl·lica i de superfície sintètica, cosa que permet el seu desmuntatge i canvi de configuració. Està dotada amb totes les mesures de seguretat i està il·luminada per la qual cosa es pot fer servir també a la nit.

La pista de Gavà Mar està pensada per als skaters més joves o inexperts. En canvi, la nova pista d'SKATE que també s'ha construït al Parc del Calamot de Gavà és més grana i les rampes són més pronunciades que la de Gavà Mar.

 
Estrena oficial de la pista d'SKATE de Gavà Mar amb música (19 de maig de 2007)
 
Estrena oficial de la pista d'SKATE de Gavà Mar amb música (19 de maig de 2007)
 
Estrena oficial de la pista d'SKATE de Gavà Mar amb música (19 de maig de 2007)
 
Un vídeo d'aquesta pista d'SKATE a YOUTUBE.COM
 
 
 
 

• El 25 de Febrer de 2008, recordem per escrit a l'Ajuntament de Gavà que cal fer un manteniment d'aquesta pista d'SKATE dins d'un extens document d'aportacions de l'AVV de Gavà Mar al Programa d'Actuació Municipal (PAM) de l'Ajuntament de Gavà 2008-2011:

Aportacions de l'AVV de Gavà Mar al Programa d'Actuació Municipal (PAM) de l'Ajuntament de Gavà 2008-2011 (25 de Febrer de 2008)

 
 
 

 

Problema anterior Índex de problemes Problema següent
Veure problema 90: Soterrament dels pals de telèfons Tornar a l'índex de problemes Veure problema 92: Afegir contenidors d'escombraries al carrer Cunit