Problemes de Gavà Mar
PROBLEMA 41
AMPLIACIÓ DE L'HORARI I DELS SERVEIS DEL CENTRE DE SALUT
Traducción automática al castellano de esta página
Estat actual del problema:
La Generalitat de Catalunya decideix el TANCAMENT DEFINITIU del dispensari el Juny de 2011 incomplint totes les promeses fetes sempre per CiU (Eleccions municipals 2007) i (Eleccions municipals 2011). El novembre del 2011, es neguen a reobrir-lo. A partir d'aquell moment, ens centrem en intentar la construcció d'un nou CAP comú per Gavà Mar i Castelldefels platja.
 
 
 
Descripció del problema:
Placa del Centre d'Atenció Primària de Gavà Mar

Aquest és un dels pocs serveis públics dels que disposem a Gavà Mar i creiem que és de vital importància la seva potenciació per la gran quantitat d';usuaris que té, per la seva ubicació just al costat de l'exitosa Escola Gavà Mar i per la gran distància a les que es troben els CAPs de Gavà als quals no s'hi pot arribar gens fàcilment amb transport públic.

Des de la seva posada en marxa el maig del 2003, l’horari de servei ha sigut només dins dels dies laborables i mai tots ells. Els dies festius i els caps de setmana no hi ha cap servei. No hi ha hagut cap ampliació dels serveis encara que la població sí que ha anat augmentant i l'Escola s'omple cada any més, creiem que cal estudiar la situació actual i fer les millores oportunes.

 
 


El Centre d'Atenció Primària Gavà Mar no és realment un CAP, és simplement un dispensari que depèn del CAP Gavà 2. AQUEST ÉS REALMENT EL PROBLEMA.

El nostres objectius són:

  • A curt termini: incrementar les hores d'obertura i els serveis que s'hi ofereixen
  • A mig termini: convertir-lo en un autèntic CAP tal i com s'ha fet amb l'antic dispensari de Begues que ja s'ha convertit en un CAP. Una possibilitat seria la creació d'un nou CAP per donar servei tant a Gavà Mar com a Castelldefels Platja.
 
 
 
Institut Català de Salut

Creiem que cal ampliar l’horari a tots els matins i tardes de la setmana, i en la mesura del possible algun reten de guàrdia els caps de setmana i festius.

També seria necessari ampliar al màxim possible els serveis que s’hi presten.

Les doctores creuen que seria fonamental disposar d'un consultori més ja que elles són tres (doctora, pediatra i infermera) i si volen tractar a dos pacients alhora no ho poden fer perquè no tenen espai, així s'han produit situacions com tenir una persona amb una gran picada de medusa ocupant un consultori i la gent havent d'esperar. El Centre Cívic disposa d'espais totalment infrautilitzats com són els vestidors o part de les instal·lacions de la Policia Local, caldria fer un replantejament d'usos per aconseguir l'espai necessari.

Actualment, només hi ha una infermera compartida per la doctora i la pediatra. Per tant, sovint no dóna abast. Seria necessari disposar almenys d'una infermera més, així n'hi hauria una per a la doctora i una altra per a la pediatra. Cadascuna amb el seu propi consultori.

Caldria que a l'estiu hi ha haguessin suplències de pediatria, actualment cal desplaçar-se fins als CAPs del nucli urbà de Gavà.

Molts dies apareix gent que ve a les urgències durant el dia i ha de donar mitja volta perquè es troba el centre tancat, la població va creixent i el nombre d’usuaris d’aquest centre és ja bastant elevat. Cal ampliar els horaris.

Visita de la Consellera Marina Geli al Centre de Salut de Gavà Mar (28 d'agost de 2006) (fotografia: baiximagenes.es)

El 28 d’agost de 2006, la Consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya (Marina Geli) va visitar aquest centre mèdic, va ser necessari modificar l’horari dels treballadors del centre perquè estigués obert a l’hora de la seva visita.

Creiem que no es poden perdre oportunitats com aquesta visita per reclamar l’ampliació de l’horari i dels serveis. Ens consta que els treballadors del Centre de Salut van aprofitar l'ocasió per reclamar més mitjans a la Consellera. Com AVV de Gavà Mar no vàrem poder aprofitar l'ocasió de parlar amb la Consellera senzillament perquè no vàrem ser avisats de la seva visita. Una llàstima!

Visita de la Consellera Marina Geli al Centre de Salut de Gavà Mar (28 d'agost de 2006) (fotografia: baiximagenes.es)
Visita de la Consellera Marina Geli al Centre de Salut de Gavà Mar (28 d'agost de 2006) (fotografia: baiximagenes.es) Visita de la Consellera Marina Geli al Centre de Salut de Gavà Mar (28 d'agost de 2006) (fotografia: baiximagenes.es) Visita de la Consellera Marina Geli al Centre de Salut de Gavà Mar (28 d'agost de 2006) (fotografia: baiximagenes.es)

 

A Gavà Mar diposem només d'1 doctora, 1 pediatra i 1 infermera ... A nivell global de tot Gavà (tenint en compte el nostre consultori i els 2 CAPs que hi ha a la ciutat, les xifres són les següents segons informa El Bruguers (número 272 - 11 de desembre de 2006):

 

Informació publicada al periòdic municipal EL BRUGUERS (número 272 - 11 de desembre de 2006) sobre els serveis d'atenció primària de salut a Gavà

 

 

 

 

Històric de gestions:

• El 16 d'Octubre de 2006, es comunica el problema per escrit a l'Ajuntament de Gavà en una reunió amb el Tinent d'Alcalde responsable de la Via Pública (José Obispo) i el Cap de Gabinet (Carles Mestres).

Proposta veïnal de millores a Gavà Mar (AVV de Gavà Mar - 16 d'Octubre de 2006)

 
 
 
 
 
• El desembre de 2006, incloem el problema entre els problemes prioritaris de Gavà Mar que fem arribar als partits polítics de Gavà
 
 
 
 
 
• El 15 de gener de 2007, la Consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya (Marina Geli) torna a Gavà Mar, aquesta vegada per celebrar una reunió a l'Hotel AC Gavà Mar amb una vintena d'alts càrrecs del Departament de Salut, la reunió compta amb la presència de l'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera i en ella es fa un repàs de les diferents millores previstes en els CAPS de Gavà i malauradament, cap d'elles fa referència al Consultori de Gavà Mar.
Reunió de la Consellera Marina Geli amb alts càrrecs del Departament de Salut a l'Hotel AC Gavà Mar amb la presència de l'alcade de Gavà, Joaquim Balsera (15 de gener de 2007) (fotografia: baiximagenes.es) Reunió de la Consellera Marina Geli amb alts càrrecs del Departament de Salut a l'Hotel AC Gavà Mar amb la presència de l'alcade de Gavà, Joaquim Balsera (15 de gener de 2007) (fotografia: baiximagenes.es) Reunió de la Consellera Marina Geli amb alts càrrecs del Departament de Salut a l'Hotel AC Gavà Mar amb la presència de l'alcade de Gavà, Joaquim Balsera (15 de gener de 2007) (fotografia: baiximagenes.es)
 
 
 
 
 

• El 17 de gener de 2007, el PPC de Gavà emet una nota de premsa anunciant la presentació al Parlament de Catalunya d'una iniciativa (expedient 250-00053/08) per aconseguir totes aquelles millores pel consultori de Gavà Mar que l'AVV de Gavà Mar porta temps reclamant i que estan recollides en aquesta pàgina web.

 
 
 
 
 
 

• El 18 de Gener de 2007, el PPC porta al Parlament de Catalunya una proposta (expedient 250-00053/08) amb una sèrie de millores pel Centre Bàsic de Gavà Mar (ampliació de l'horari de visites, ampliació al màxim de les instal·lacions i ampliació del nombre de metges/esses i auxiliars d'infermeria)

Proposta del PPC al Parlament de Catalunya per millorar el Centre de Salut de Gavà Mar (18 de gener de 2007) - Proposta al Parlament de Catalunya (18 Gener 2007)

 
 
 
 
 

• El 25 de Gener de 2007, PPC i CiU proposen millores pel Centre Bàsic al Ple Municipal de l'Ajuntament de Gavà :

Prec del PPC-Gavà a l'Ajuntament de Gavà sol·licitant millores al Centre Bàsic de Salut de Gavà Mar (25 de gener de 2007) - Prec per la millora del Centre Bàsic de Salut (25 Gener 2007)

Resposta de l'Ajuntament de Gavà explicant les gestions realitzades per millorar el Centre Bàsic de Salut de Gavà Mar (25 de febrer de 2007) - Resposta Govern Municipal (25 Gener 2007)

Prec de CiU-Gavà a l'Ajuntament de Gavà sol·licitant millores al Centre Bàsic de Salut de Gavà Mar (25 de gener de 2007) - Prec per la millora del Centre Bàsic de Salut (25 Gener 2007)

Resposta de l'Ajuntament de Gavà explicant les gestions realitzades per millorar el Centre Bàsic de Salut de Gavà Mar (25 de febrer de 2007) - Resposta Govern Municipal (25 Gener 2007)

 
 
 
 
 
• A inicis de Febrer de 2007, la proposició presentada pel PPC al Parlament de Catalunya és assignada a la Comissió de Salut del Parlament
 
 
 
 
 
• El 13 de Febrer de 2007, s'obre el termini de presentació d'esmenes a la proposició presentada pel PPC
 
 
 
 
 

• El 21 de Febrer de 2007, la proposta que és molt ambiciosa perquè resoldria de cop totes les mancances del nostre Centre de Salut, de moment no és descartada del tot pel Govern de l'Entesa (PSC+ERC+ICV) i aquest demana prorrogar el termini de presentació d'esmenes per intentar consensuar una proposta assumible, ara per ara, pel Departament de Salut i que suposi millores pels veïns de Gavà Mar.

Acord per prorrogar el termini d'esmenes a la proposta de resolució sobre el Centre Bàsic de Salut de Gavà Mar (21 de Febrer de 2007)

 
 
 
 
 

• El 28 de Febrer de 2007, el Govern de l'Entesa (PSC+ERC+ICV) demana una pròrroga de dos dies hàbils més per presentar esmenes:

Acord per prorrogar el termini d'esmenes a la proposta de resolució sobre el Centre Bàsic de Salut de Gavà Mar (28 de Febrer de 2007)

 
 
 
 
 
• El 14 de Març de 2007, el Govern de l'Entesa (PSC+ERC+ICV) presenta finalment les dues següents esmenes per estudiar l'ampliació dels serveis d'infermeria i de l'espai del Centre de Salut dins del Centre Cívic (d'acord amb l'Ajuntament de Gavà):
 
Esmenes presentades pel Govern d'Entesa (PSC+ERC+ICV) a la proposta de resolució sobre el Centre Bàsic de Salut de Gavà Mar (14 de Març de 2007)
 
 
 
 
 
• El 22 de Març de 2007, la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya aprova finalment una resolució que conté les anteriors esmenes per estudiar l'ampliació dels serveis d'infermeria i de l'espai del Centre de Salut dins del Centre Cívic (d'acord amb l'Ajuntament de Gavà). La resolució definitiva és la següent:
 
Resolució aprovada per la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya per millorar el Centre Bàsic de Salut de Gavà Mar (22 de Març de 2007)
 
Nota de premsa del PPC de Gavà sobre l'aprovació de la millora del Centre de Salut de Gavà Mar a la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya (28 de març de 2007) - Nota de premsa (28 de març de 2007)
 
Nota de premsa d'ERC de Gavà sobre l'aprovació de la millora del Centre de Salut de Gavà Mar a la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya (27 de març de 2007) - Nota de premsa (27 de març de 2007)
 
Notícia publicada al número 45 de L'ERAMPRUNYÀ (Maig de 2007) sobre les millores del Centre de Salut de Gavà Mar
 
 
 
 
 

• L'11 de Maig de 2007, en plena campanya electoral a Gavà, l'alcaldable de CiU de Gavà (Ramon Castellano) acompanyat per la Diputada de CiU al Parlament de Catalunya (Assumpció Laïlla) presenten el programa electoral de CiU-Gavà en matèria de salut i aquest incopora la creació a llarg termini d'un CAP a Gavà Mar enlloc del consultori actual. Com a solució immediata proposen ampliar els horaris i els serveis del consultori mèdic.

Assumpció Laïlla (Diputada de CiU) i Ramon Castellano (Alcaldable de CiU a Gavà) demanant la transformació del consultori mèdic de Gavà Mar en un CAP (11 de maig de 2007)

La Diputada de CiU es compromet a transformar aquestes propostes en documents que es puguin tramitar al Parlament de Catalunya com propostes de resolució que demanin al Govern una execució immediata.

Nota de CiU-Gavà amb la proposta de creació d'un CAP a Gavà Mar (11 de maig de 2007) - Nota de premsa de CiU-Gavà (11 Maig 2007)

 
 
 
 
 

En aquestes mateixes eleccions municipals, el programa del PPC de Gavà conté la proposta de més personal mèdic al Centre de Salut de Gavà Mar:

Proposta del PPC de Gavà de més personal al centre de Salut de Gavà Mar (Eleccions municipals de 2007)

 

La coalició ICV-EUiA de Gavà també fa seva aquesta proposta en una notícia publicada al diari digital de l'Ajuntament de Gavà, El Bruguers:
 
ICV-EUiA de Gavà demana la millora del Centre de Salut de Gavà Mar en les eleccions municipals de 2007 a Gavà
 

ERC de Gavà també inclou aquest tema en el seu programa electoral :
 
Propostes d'ERC de Gavà pel Centre de Salut de Gavà Mar en les eleccions municipals de 2007
 
 
 
 
 

• El 10 de Setembre de 2007, el Butlletí Oficial de la Generalitat publica l'informe de la Conselleria de Salut sobre el compliment de la resolució aprovada al Parlament el 22 de març de 2007 i que té data de 25 de juliol de 2007 on s'inclou:

  • Una reorganització dels horaris a l'incorporar-se una infermera per donar suport a la pediatra
  • S'informa que el passat 25 de juny en una reunió amb l'Ajuntament de Gavà, van acordar fer un seguiment de necessitats i de l’increment poblacional de la zona per tal que, quan es necessiti, es pugui plantejar una ampliació dels espais disponibles del Consultori. L’Ajuntament ja està estudiant diferents alternatives.
 

Informe de la Conselleria de Salut sobre el compliment de la resolució aprovada al Parlament de Catalunya per millorar el Centre de Salut de Gavà Mar (25 de Juliol de 2007) - Informe sobre el compliment de la resolució (25 de Juliol de 2007)

Notícia publicada al número 49 de la publicació L'ERAMPRUNYÀ (Setembre de 2007)

 
 
 
 
 

• El 12 de Setembre de 2007, entra en funcionament el nou horari del Centre de Salut de Gavà Mar:

 
 

MEDICINA GENERAL :

PEDIATRIA :

Dilluns : 9 - 14h
Dimarts : 9 - 14h
Dimecres: 15 - 20h
Dijous : 15 - 20h
Divendres : 9 - 14h
Dissabtes : tancat
Diumenges : tancat
Festius : tancat

Dilluns : 15 - 20h
Dimarts : 15 - 20h
Dimecres: 9 - 14h
Dijous : 15 - 20h
Divendres : 9 - 14h
Dissabtes : tancat
Diumenges : tancat
Festius : tancat

        
 

que segrega l'horari de la medicina general i de la pediatria i substitueix l'horari anterior que era el següent:

 
 

MEDICINA GENERAL I PEDIATRIA :

Dilluns : 15 - 20h
Dimarts : 15 - 20h
Dimecres: 9 - 14h
Dijous : 15 - 20h
Divendres : 9 - 14h
Dissabtes : tancat
Diumenges : tancat
Festius : tancat

 
 
 
 
 
 

• El 24 de Setembre de 2007, ERC de Gavà presenta un prec al Ple Municipal de l'Ajuntament de Gavà per saber si l'Ajuntament de Gavà creu o no que s'ha d'ampliar l'espai físic del Centre de Salut de Gavà Mar:

Prec d'ERC de Gavà al Ple Municipal de l'Ajuntament de Gavà per conèixer el posicionament de l'Ajuntament de Gavà en l'ampliació del Centre de Salut de Gavà Mar (24 de Setembre de 2007) - Prec al Govern municipal (24 de Setembre de 2007)

 

Segons el número 50 de la publicació L'ERAMPRUNYÀ (Octubre de 2007) la resposta del Govern municipal és negativa:

Notícia publicada al número 50 de la Publicació L'ERAMPRUNYÀ (Octubre de 2007)

 
 
 
 
 

• El 24 d'Octubre de 2007, el PPC de Gavà presenta un prec en el ple municipal de Gavà preguntant si l'equip de Govern coneix que el 24 de setembre (La Mercè: dia laborable a Gavà) el centre mèdic de Gavà va estar tancat i que el proper 2 de novembre (Pont de Tots Sants: dia laborable a Gavà) ho tornarà a estar i com pot ser que no s'hi estableixi un servei de substitució.

Prec del PPC de Gavà al Govern Municipal sobre el tancament del CAP de Gavà Mar determinats dies laborables (24 d'octubre de 2007) - Prec al Govern Municipal (24 Octubre 2007)

La resposta de l'Equip de Govern (PSC) és la següent:

Resposta de l'equip de govern (PSC) de l'Ajuntament de Gavà sobre el tancament del centre de salut de Gavà Mar en dies laborables (25 d'octubre de 2005)

 

El novembre de 2007, el butlletí GAVÀ POPULAR publica una notícia recollint aquest fet:

Notícia publicada al número 27 del butlletí Gavà Popular sobre el tancament del CAP de Gavà Mar en dates no festives (Novembre de 2007)

 

El 15 de novembre de 2007, el regidor de CiU a l'Ajuntament de Gavà, Ramon Castellano, recull també aquest problema en un article:

Article del regidor de CiU a l'Ajuntament de Gavà (Ramon Castellano) criticant el tancament del CAP de Gavà Mar en dies laborables

 
 
 
 
 

• El 5 de Desembre de 2007, l'AVV de Gavà Mar manté una reunió amb Lola Ruiz (Directora del CAP Gavà 2) que és del que depèn el consultori de Gavà Mar. L'objectiu és aclarir fins a quin punt pot progressar el consultori de Gavà Mar amb la situació actual.

La reunió és constructiva i s'acorda intentar millorar el servei actual del consultori i per això ens comprometem a traslladar els problemes del CAP directament a l'alcalde de Gavà després de les festes nadalenques. Les principals conclusions són les següents:

  • El CAP de Gavà Mar no és realment un CAP. Només és un "dispensari" que depèn del CAP 2 de Gavà
  • La direcció del CAP 2 és conscient que la doctora i la pediatra de Gavà Mar tenen molta població assignada
  • Aquesta població assignada queda diluïda quan es va el càlcul a nivell del CAP 2 en conjunt
  • La direcció del CAP 2 intenta no tancar el dispensari mèdic de Gavà Mar sempre que sigui possible, però a vegades no ho poden aconseguir al coincidir molts treballadors de vacances, fins i tot, es dóna el cas que han de tancar el dispensari mèdic de Gavà Mar i desplaçar els treballadors al CAP 2 de Gavà per cobrir baixes.
  • Li vàrem transmetre que entenem perfectament que els treballadors del dispensari mèdic de Gavà Mar facin vacances, tenen tot el dret del món. El que demanem és que s'intenti no deixar-nos sense cap servei quan coincideixin.
  • L'exemple a seguir és el de Begues que va començar sent també un "dispensari" i ja és un CAP. Hem d'aconseguir millorar poc a poc els serveis del dispensari mèdic de Gavà Mar i marcar-nos l'objectiu a mig termini que esdevingui un CAP.
 
 
 
 
 

• El 24 i el 31 de Desembre de 2007, (La nit de Nadal i Cap d'any) el dispensari mèdic de Gavà Mar torna a estar tancat tal i com es pot comprovar en el següent cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar:

Cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar anunciant el tancament del CAP de Gavà Mar els dies 24 i 31 de desembre de 2007

 
 
 
 
 

• El Gener de 2008, CiU de Gavà inclou al seu portal web un resum de les seves principals propostes per a Gavà Mar que inclou un CAP avançat i de qualitat:

Resum de les propostes de CiU de Gavà per a Gavà Mar (Gener de 2008) - Resum de les propostes per Gavà Mar (Gener de 2008)

 
 
 
 
 

• El 23 de Gener de 2008, mantenim una reunió amb l'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, la Comissionada de l'Ajuntament per a tots els assumptes relacionats amb l'aeroport, Raquel Sánchez i la Cap de Gabinet, Juani Ruzafa i entre les propostes que li traslladem està el nostre desig de l'ampliació de les instal·lacions del CAP actual (amb l'espai que ocupen els vestidors), la possibilitat de passar a dependre del futur CAP3 enlloc de l'actual CAP2 quan aquest estigui construit per si d'aquesta manera aconseguim que el consultori no hagi de tancar alguns dies per falta de personal i la proposta a mig termini per a la contrucció d'un possible nou CAP conjunt per a Gavà Mar i Castelldefels platja. Ens diu que ho estudiarà però que la planificació dels CAPs dels propers 10 anys ja està feta.

 
 
 
 
 

• El 25 de Febrer de 2008, recordem aquest problema per escrit a l'Ajuntament de Gavà dins d'un extens document d'aportacions de l'AVV de Gavà Mar al Programa d'Actuació Municipal (PAM) de l'Ajuntament de Gavà 2008-2011:

Aportacions de l'AVV de Gavà Mar al Programa d'Actuació Municipal (PAM) de l'Ajuntament de Gavà 2008-2011 (25 de Febrer de 2008)

 
 
 
 
 

• El 20 de Març de 2008 ¡ (Just el dia abans de l'inici de la Setmana Santa), el dispensari mèdic de Gavà Mar torna a estar tancat tal i com es pot comprovar en el següent cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar:

Cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar anunciant el tancament del CAP de Gavà Mar el 20 de març de 2008 (El dia abans de l'inici de les vacances de Setmana Santa)

 
 
 
 
 

• El 6 de Maig de 2008, ERC de Gavàfa pública la següent nota de premsa informant que el darrer ple municipal celebrat el 30 d'Abril de 2008, ERC va demanar que el tercer ambulatori de la ciutat es situés al barri de Gavà Mar i no al Pla de Ponent.

La proposta es va fer davant la constatació que, enguany, caduca una de les concessions privades d'uns terrenys públics a la zona de Gavà Mar (La Taverna del Mar) que serien adequats per acollir aquest equipament sanitari. La resposta del govern municipal fou negativa:

Nota de premsa d'ERC de Gavà sol·licitant a l'Ajuntament de Gavà que el tercer ambulatori de Gavà es situï a Gavà Mar (6 de Maig de 2008) - Nota de premsa (6 de Maig de 2008)

Cartell de l'àrea de lleure "Taverna del Mar"
 
El número 57 de la publicació L'ERAMPRUNYÀ (Maig de 2008) publica les següents notícies sobre aquest tema:
 

Notícia publicada al número 57 (Maig de 2008) de la publicació L'Eramprunyà sobre la proposta d'ERC de Gavà per situar el tercer CAP de Gavà a Gavà Mar

Notícia publicada al número 57 (Maig de 2008) de la publicació L'Eramprunyà sobre la proposta d'ERC de Gavà per situar el tercer CAP de Gavà a Gavà Mar que podria ubicar-se als terrenys actuals de "La Taverna del Mar"

 
 
 
 
 

• El 23 de Juny de 2008 (el dia abans de la festa de Sant Joan), el dispensari mèdic de Gavà Mar torna a estar tancat tal i com es pot comprovar en el següent cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar:

Cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar anunciant el tancament del CAP de Gavà Mar el dia 23 de juny de 2008 (Pont de Sant Joan)

 
 
 
 
 

• El 20 d'Octubre de 2008, ERC de Gavà presenta una esmena al pressupost municipal de l'any 2009 sol·licitant l'ampliació del CAP de salut ubicat al Centre Cívic de Gavà Mar:

Esmena d'ERC de Gavà als pressupostos de l'Ajuntament de Gavà per a l'any 2009 sol·licitant l'ampliació del CAP de salut del Centre Cívic de Gavà Mar (20 d'octubre de 2008)

 

CiU de Gavà també presenta una esmena al pressupost municipal sol·licitant 60.000 euros per millorar el CAP de Gavà Mar ja que els serveis oferts són insuficients:

Esmena de CiU als pressupostos municipals de Gavà sol·licitant 60.000 euros per a la millora del CAP de Gavà Mar (23 d'octubre de 2008) - Esmena als pressupostos municipals (Octubre de 2008)

 
 
 
 
 

•El 20 de Novembre de 2008, Ciutadans presenta una esmena als pressupostos de la Generalitat de Catalunya de l'any 2009 sol·licitant que el Departament de Salut de la Generalitat destini els recursos necessaris per a l'ampliació dels serveis i horaris del CAP de Gavà Mar. El Govern d'Entesa rebutja l'esmena: /p>

Esmena de Ciutadans als pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2009 sol·licitant que el Departament de Salut de la Generalitat destini els recursos necessaris per a l'ampliació dels serveis i horaris del CAP de Gavà Mar (20 de novembre de 2008)

 
 
 
 
 

• El 26 de Novembre de 2008, el PPC de Gavà emet una nota de premsa explicant que han presentat esmenes als pressupostos de la Generalitat de Catalunya per l'any 2009 i entre elles hi ha una per ampliar el servei i les instal·lacions del CAP de Gavà Mar perquè pugui oferir els serveis que els veïns es mereixen:

Nota de premsa del PPC de Gavà sobre les esmenes presentades als pressupostos de la Generalitat per l'any 2009 entre les que hi l'ampliació del CAP de Gavà Mar (26 de Novembre de 2008) - Nota de premsa: Esmenes pressupostos Generalitat de Catalunya (26 Novembre 2008)

 
 
 
 
 

• El 2 i el 5 de Gener de 2009 (el dia després d'any nou i el dia abans de Reis), el dispensari mèdic de Gavà Mar torna a estar tancat tal i com es pot comprovar en el següent cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar:

Cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar anunciant el tancament del CAP de Gavà Mar els dies 2 i 5 de gener de 2009 (Després d'any nou i abans de Reis)

 
 
 
 
 

• Durant el mes de Maig de 2009, TOTS els dimarts ens quedem sense doctora de medicina general al dispensari mèdic de Gavà Mar que torna a estar tancat tal i com es pot comprovar en el següent cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar:

Cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar anunciant que no hi haurà medicina general al CAP de Gavà Mar durant tots els dimarts del mes de maig de 2009

 
 
 
 
 

• Des del 30 de Juny de 2009 fins el 18 de Setembre de 2009 (Època de l'any amb més gent a Gavà Mar), es fusionen els horaris de medicina general i pediatria al dispensari mèdic de Gavà Mar donant moltes menys hores de servei de les habituals tal i com es pot comprovar en el següent cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar:

Cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar anunciant els horaris de servei del CAP de Gavà Mar durant l'estiu del 2009 que són molt menors als habituals

 
 
 
 
 

• El 10 de Setembre de 2009 (el dia abans d'un cap de semtmana de 3 dies ja que la Diada queia en divendres), el dispensari mèdic de Gavà Mar tanca per la tarda tal i com es pot comprovar en el següent cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar:

Cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar anunciant el tancament del CAP de Gavà Mar la tarda del 10 de setembre de 2009 (Just abans d'un cap de setmana de 3 dies ja que la Diada era el divendres)

 
 
 
 
 

• Els dies 8 i 9 d'Octubre de 2009 , el dispensari mèdic de Gavà Mar torna a quedar-se sense 'mediciona general' el primer dia i sense 'pediatria' el segon tal i com es pot comprovar en el següent cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar:

Cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar anunciant que no hi haurà medicina general al CAP de Gavà Mar el 8 d'octubre de 2009 ni pediatria el 9 d'octubre de 2009

 
 
 
 
 

• Els dijous 15, 22 i 29 d'Octubre de 2009 , el dispensari mèdic de Gavà Mar torna a quedar-se sense 'mediciona general' tal i com es pot comprovar en el següent cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar:

Cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar anunciant que no hi haurà medicina general al CAP de Gavà Mar els dijous 15, 22 i 29 d'octubre de 2009

 
 
 
 
 

• Els dijous 19 i 26 de Novembre de 2009 , el dispensari mèdic de Gavà Mar torna a quedar-se sense 'mediciona general' tal i com es pot comprovar en el següent cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar:

Cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar anunciant que no hi haurà medicina general al CAP de Gavà Mar els dijous 19 i 26 de novembre de 2009

 
 
 
 
 

• El 7 de Desembre de 2009 (pont de la Constitució), el dispensari mèdic de Gavà Mar torna a tancar tal i com es pot comprovar en el següent cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar:

Cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar anunciant que estarà tancat el CAP de Gavà Mar el 7 de desembre de 2009 (Pont de la constitució)

 
 
 
 
 

• Entre el 23 de Desembre de 2009 i el 10 de Gener de 2010 (les vacances de Nadal i molts dies més), el dispensari mèdic de Gavà Mar torna a tancar tal i com es pot comprovar en el següent cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar:

Cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar anunciant que estarà tancat el CAP de Gavà Mar des del 23 de desembre de 2009 fins el 10 de gener de 2010 (Vacances de Nadal i molts dies més)

 
 
 
 
 

• El 15 de Juny de 2010, CiU de Gavà presenta un prec al ple municipal de l'Ajuntament de Gavà exposant que han aparegut rumors i comentaris referents a la possible suspensió de la majoria dels serveis mèdics que s'ofereixen al barri de Gavà Mar un cop sigui realitat el nou CAP que es construirà al Pla de Ponent i per tant, preguen a l'Equip de Govern que emprengui totes les mesures i negociacions per evitar perdre serveis mèdics al dispensari mèdic de Gavà Mar:

Prec de CiU de Gavà al ple de l'Ajuntament de Gavà demanant que la futura posada en servei del CAP del Pla de Ponent no impliqui la suspensió de la majoria de serveis mèdics que s'ofereixen actualment al barri de Gavà Mar (15 de Juny de 2010) - Prec presentat al ple municipal (15 de Juny de 2010)


La resposta de l'Equip de Govern Municipal (PSC - ICV - EUiA) segons l'acta del ple és la següent:

Resposta de l'Equip de Govern Municipal de l'Ajuntament de Gavà al prec de CiU de Gavà sobre la possible supressió de serveis mèdics a Gavà Mar (17 de Juny de 2010)

 
 
 
 
 

• El Juliol de 2010, el número 83 de la publicació L'ERAMPRUNYÀ recull la següent alarmant notícia segons la qual el dispensari mèdic de Gavà Mar perdrà el servei de pediatria (problema 202):

Notícia publicada al número 83 de la publicació L'Eramprunyà informant que Gavà Mar perdrà els serveis de Pediatria quan entri en funcionament el futur CAP del Pla de Ponent (Juliol 2010)

Recordem que un dels objectius d'aquesta associació de veïns ha sigut sempre el d'anar ampliant els serveis i les instal·lacions del dispensari mèdic de Gavà Mar perquè aquest pogués acabar convertint-se en un CAP.

Per tant, de confirmar-se aquesta notícia, ens trobaríem davant d'un greu problema en els serveis públics dels que gaudeix el barri i, a més, si s'eliminés la pediatria per centralitzar-ne el servei, s'obriria la porta a una possible eliminació de la medicina familiar pel mateix motiu, i per tant, al tancament total del dispensari mèdic de Gavà Mar. Objectiu totalment contrari al que persegueix aquesta associació de veïns.

 
 
 
 
 

• El 6 de setembre de 2010, apareix el següent cartell al Centre de Salut de Gavà Mar segons el qual els horaris de medicina general són modificats, perdent-se 10 de les 25 hores que s'hi oferien (el 40%). A més, cap de les hores és per la tarda i representant una clara contradicció amb el que l'Equip de Govern de l'Ajuntament de Gavà va afirmar tres mesos abans en el Ple Municipal:

Cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar informant dels nous horaris del Centre de Salut de Gavà Mar (6 Setembre 2010)


• El 7 de setembre de 2010, presentem la següent instància a l'Ajuntament de Gavà (registre d'entrada 9454) perquè ens aclareixin si aquesta reducció espectacular de l'atenció de medicina general a Gavà Mar és 'puntual' o 'permanent', a banda d'aprofitar per conèixer si està previst la eliminació de la pediatria:

Instància de l'AVV de Gavà Mar a l'Ajuntament de Gavà preguntant sobre la reducció dels horaris d'atenció mèdica al dispensari de Gavà Mar (7 Setembre 2010) - Instància a l'Ajuntament de Gavà (7 Setembre 2010)


• El 3 d'octubre de 2010, l'Ajuntament de Gavà reacciona i ja es pot veure el següent cartell en el Centre Cívic en el que es fa un nou canvi d'horaris dins de la medicina general recuperant-se una de les dues tardes en les que abans de l'anterior canvi d'horaris, hi havia servei. No és el 100% del que teníem però és millor que el darrer quadre d'horaris:

Cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar amb els nous horaris del dispensari mèdic de Gavà Mar (3 Octubre 2010)

 
 
 
 
 

• L'11 d'Octubre de 2010 (pont del Pilar), el dispensari mèdic de Gavà Mar Mar torna a tancar tal i com es pot comprovar en el següent cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar:

Cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar anunciant que estarà tancat el CAP de Gavà Mar l'11 d'octubre de 2010 (Pont del Pilar)

 
 
 
 
 

• El 7 de Desembre de 2010 (pont de la Constitució) així com el dilluns 13 de Desembre de 2010, el dispensari mèdic de Gavà Mar torna a tancar tal i com es pot comprovar en el següent cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar:

Cartell penjat al Centre Cívic de Gavà Mar anunciant que estarà tancat el CAP de Gavà Mar el 7 de Desembre de 2010 (Pont de la Constitució) i el 13 de Desembre de 2010 (Dilluns)

 
 
 
 
 

• El 22 de Maig de 2011 es celebren eleccions municipals a l'Ajuntament de Gavà, el programa electoral de CiU torna a incloure la següent proposta sobre el dispensari mèdic de Gavà Mar:

Proposta de CiU continguda dins del programa electoral de les eleccions municipals celebrades el 22 de maig de 2011 per ampliar les prestacions del consultori mèdic de Gavà Mar

 
 
 
 
 

• A principis de Juny de 2011, ens arriba la notícia que el dispensari mèdic de Gavà Mar es tancarà durant 3 mesos (des del 23 de juny fins el 23 de setembre) i que la seva reobertura posterior no està assegurada.

A la porta del dispensari mèdic de Gavà Mar apareix aquest fals cartell informant del tancament del dispensari mèdic de Gavà Mar des del 23 de juny fins l'1 de juliol quan la previsió és d'un tancament molt més llarg:

Cartell penjat al dispensari mèdic de Gavà Mar informant del seu tancament entre el 23 de juny de 2011 i l'1 de juliol de 2011


Ens adrecem ràpidament a Ramon Castellano, regidor de CiU a l'Ajuntament de Gavà i cap de llista de CiU a les recents eleccions municipals on CiU va ser el partit polític més votat a Gavà Mar, com també havia passat prèviament en les eleccions al Parlament de Catalunya, on va sortir l'actual Govern de CiU amb Artur Mas al capdavant.

Li recordem que CiU havia promès en el seu programa electoral per a les eleccions municipals del 2007 i en les recents del 2011, l'ampliació dels seus serveis. Ens trobem davant d'un autèntic engany als veïns de Gavà Mar.

A més, el dispensari mèdic de Gavà Mar, fou obert el maig del 2003 pel darrer Govern de Jordi Pujol, de CiU, per tant no es pot ni argumentar que sigui un centre creat superfluament pel tripartit.


• El 9 de Juny de 2011, Ramon Castellano, ens truca diverses vegades per detallar-nos les gestions que està realitzant i finalment, ens fa arribar la següent nota de premsa de la que us recomanem una atenta lectura ja que queda clar que el dispensari mèdic de Gavà Mar no només no es tancarà, sinó que no ho farà ni durant l'estiu:

Nota de premsa de CiU-Gavà explicant les gestions realitzades per Ramon Castellano per evitar el tancament del dispensari mèdic de Gavà Mar (9 Juny 2011)


• La web de CiU de Gavà informa d'aquesta gestió de Ramon Castellano incloent una fotografia del dirigent gavanenc amb el màxim reponsable d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida a Gavà Mar:

Informació publicada a la web de CiU-Gavà explicant les gestions realitzades per Ramon Castellano per evitar el tancament del dispensari mèdic de Gavà Mar (9 Juny 2011)


• El 23 de juny de 2011, l'Ajuntament de Gavà emet la següent nota de premsa informant que el nou Govern de CiU de la Generalitat de Catalunya ha decidit el tancament definitiu del dispensari mèdic de Gavà Mar.

Nota de premsa de l'Ajuntament de Gavà informant que la Generalitat ha decidit tancar el dispensari mèdic de Gavà Mar (23 Juny 2011) - Nota de premsa (23 Juny 2011)


• L'1 de juliol de 2011 l'Institut Català de la Salut (ICS) ens confirma en una conversa amb Rosa Maria Serrasolas (Directora del Sector Sanitari Baix Llobregat Litoral) que el TANCAMENT del dispensari mèdic de Gavà Mar ÉS DEFINITIU i no només durant l'estiu.

 
 
 
 
 

• Els partits polítics de Gavà no triguen en posicionar-se davant d'aquesta indignant decisió:

PSC Raquel Sánchez, portaveu del Grup municipal socialista a l'Ajuntament de Gavà ha declarat a El Bruguers que el tancament del dispensari mèdic de Gavà Mar no té cap justificació i que lluitaran per restaurar aquests serveis que consideren essencials per a la ciutadania. Ha recordat també que CiU de Gavà els demanava paciència abans de les eleccions i que no es precipitessin perquè les coses s'havien de veure i ara es veu quina és la realitat.


ICV-EUiA Emma Blanco, portaveu del Grup Municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Gavà ha declarat a El Bruguers que el tancament del dispensari mèdic de Gavà Mar és injustificable i atempta contra l'estat del benestar. Ha demanat que el Govern de CiU a la Generalitat que compleixi el propi compromís adquirit amb el seu grup municipal a Gavà, on deien que el dispensari de Gavà Mar no es tancaria.


ERC-Els Verds-Independents per Gavà Andreu Pérez, portaveu del Grup Municipal d'ERC-Els Verds-IxG a l'Ajuntament de Gavà ha lamentat en un comunicat que CiU de Gavà hagués afirmat pocs dies abans de l'anunci del tancament del dispensari de Gavà Mar per part del Departament de Salut, que aquest no es tancaria de cap de les maneres, gràcies a les seves gestions. Malauradament, la decisió del Govern de la Generalitat de CiU ha desautoritzat les afirmacions triomfalistes de CiU de Gavà.
 
 
 
 
 

• L'1 de Juliol de 2011 ERC de Gavà presenta la següent proposta de resolució al Parlament de Catalunya demanant la reobertura del dispensari mèdic de Gavà Mar després de l'indignant tancament que s'acaba de produir.

Proposta de resolució presentada per ERC al Parlament de Catalunya perquè es reobri el dispensari mèdic de Gavà Mar

Aquesta proposta de resolució es discutirà i es votarà a la Comissió de Sanitat del Parlament de Catalunya. Per tant, tots els partits polítics hauran de posicionar-se clarament i votar si volen que es reobri o no el dispensari mèdic de Gavà Mar. Recordem que CiU no té majoria absoluta al Parlament i que, per tant, si la resta de partits es posen d'acord, guanyem la votació.

 
 
 
 
 

• El 4 de Juliol de 2011, apareix a la porta del dispensari mèdic de Gavà Mar un nou fals cartell informant del tancament del dispensari mèdic de Gavà Mar ara des del 4 de juliol fins el 15 de setembre quan el Govern de CiU a la Generalitat ha decidit el seu tancament DEFINITIU:

Cartell penjat al dispensari mèdic de Gavà Mar informant del seu tancament entre el 4 de juliol de 2011 i el 15 de setembre de 2011

 
 
 
 
 

• El 5 de Juliol de 2011, signem un document conjuntament amb la resta d'associacions de veïns de Gavà i promogut per l'Ajuntament de Gavà en contra d'aquestes retallades sanitàries, i evidentment en contra del tancament del dispensari mèdic de Gavà Mar. L'objectiu d'aquest document és que l'Ajuntament de Gavà tingui la màxima força al darrere quan tracti aquest tema amb la Generalitat de Catalunya.

 
 
 
 
 

• El 7 de Juliol de 2011, vam desplaçar-nos al Parlament de Catalunya amb els tres regidors de CiU de Gavà (Ramon Castellano, Antoni Refanell i Gabriel Martorell). Allà ens vam reunir amb Assumpció Laïlla, diputada de CiU qui fa tot just 4 anys, en les anteriors eleccions municipals va visitar Gavà i es va comprometre a ampliar el dispensari mèdic que ara tanca.


Aquest document ho demostra clarament i li vam mostrar perquè el recordés:

Nota de CiU-Gavà amb la proposta de creació d'un CAP a Gavà Mar (11 de maig de 2007) - Nota de premsa de CiU-Gavà (11 Maig 2007)


Actualment, Assumpció Laïlla és la Presidenta de la Comissió Parlamentària de Salut. Els regidors de CiU de Gavà van mostrar el seu rebuig al tancament del dispensari mèdic de Gavà Mar així com al mal que se li estava fent a la seva imatge perquè la Generalitat estava prenent una decisió totalment contrària al posicionament que ells defensen.

L'únic compromís que vam obtenir va ser que el mes de setembre es tornarà a analitzar la situació, però no tenim cap garantia que això impliqui la reobertura del dispensari mèdic de Gavà Mar.

Vam agrair a Ramon Castellano les gestions, li vam deixar molt clar que no tenim absolutament res personal contra ell, però que informarem als veïns de Gavà Mar (de totes les maneres possibles) que és CiU qui hi tancat el dispensari mèdic de Gavà Mar després de prometre la seva ampliació.

 
 
 
 
 
 

• A partir d'aquest moment, s'incicia una campanya informativa que pretèn informar a tots els veïns de Gavà Mar i que durarà fins que es revoqui el tancament del dispensari mèdic de Gavà Mar:

 

Cartells que corregeixen la informació del cartells penjats al dispensari mèdic de Gavà Mar informant del seu tancament NOMÉS fins el 15 de setembre 2011

 


 

Notícia publicada per la web BRUGUERS.CAT sobre les protestes pel tancament del dispensari mèdic de Gavà Mar (14 de Juliol de 2011)

 

Actualització de les plaques ubicades al Centre Cívic de Gavà Mar que informaven de l'existència en el centre d'un centre d'atenció primària per reflectir el seu tancament (20 de Juliol de 2011)

 

Pancarta ubicada a Gavà Mar informant del tancament del dispensari mèdic de Gavà Mar i de la congelació de la conversió de l'Escola Gavà Mar en un institut-escola (5 de Setembre de 2011)

 
 
 
 
 

• El Número d'Agost de 2011 de la publicació L'Eramprunyà (número 96) publica la següent notícia:

Notícia publicada al número 96 de L'Eramprunyà (Agost 2011) sobre el tancament del dispensari mèdic de Gavà Mar per part del Govern de CiU a la Generalitat en contra de les seves promeses electorals

 
 
 
 
 

• El setembre del 2011, el PPC de Gavà ens informa que en les negociacions dutes a terme el passat mes de juny per aprovar els pressupostos de la Generalitat, van presentar la següent esmena que va ser aprovada per tal que la Generalitat de Catalunya hagi de presentar abans de final d'any un informe del futur del nostre dispensari mèdic de Gavà Mar (i d'un grapat més de CAPs). Aquesta és l'esmena aprovada:

Esmena presentada pel PPC als pressupostos de la Generalitat i que va ser aprovada per la que la Generalitat haurà de fer un informe sobre el futur del dispensari mèdic de Gavà Mar (20 Juny 2011)


Sobre aquesta mateixa problemàtica ens fan arribar el següent article d'opinió:

Article del PPC de Gavà informant del seu posicionament respecte el tancament del dispensari mèdic de Gavà Mar (8 de Setembre de 2011) - Posicionament respecte tancament del dispensari mèdic (8 Setembre 2011)

 
 
 
 
 

• El Número d'Octubre de 2011 de la publicació L'Eramprunyà (número 97) publica la següent notícia:

Notícia publicada al número 97 de L'Eramprunyà (Octubre 2011) sobre les protestes dels veïns de Gavà Mar pel tancament del dispensari mèdic de Gavà Mar

 
 
 
 
 

• El 26 de Setembre de 2011 C's presenta al Parlament de Catalunya la següent proposta de resolució perquè es mantingui el servei d'urgències al CAP1 de Gavà i es reobri el dispensari mèdic de Gavà Mar:

Proposta de resolució presentada per C's al Parlament de Catalunya perquè es reobri el dispensari mèdic de Gavà Mar (26 Setembre 2011)


• Aquesta proposta de resolució segueix el seu tràmit parlamentari i el 18 de Novembre de 2011, CiU presenta unes esmenes per modificar aquesta proposta on eliminen qualsevol referència al dispensari mèdic de Gavà Mar.


Quan es discuteixi i es voti aquesta proposta de resolució, us informarem detalladament però ja veieu que CiU segueix sense voler reobrir el dispensari mèdic de Gavà Mar

 
 
 
 
 

• El 15 de Desembre de 2011, la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya aprova per unanimitat de tots els partits polítics la següent proposta de resolució presentada per ERC a petició nostra:


Proposta de resolució presentada per ERC al Parlament de Catalunya demanant que s'estudiï la creació d'un nou CAP de salut que doni servei a Gavà Mar i Castelldefels Platja (26 d'Abril de 2011)És la primera vegada que un Govern de la Generalitat (que és qui té les competències en aquest tema) valorarà la creació d'un nou CAP de salut (molt millor que la reobertura de l'antic dispensari mèdic) per Gavà Mar i Castelldefels-Platja.•El 13 de Febrer de 2012, el Govern de la Generalitat informa de l'estat del compliment d'aquesta i altres resolucions sobre temes sanitaris de Gavà i afirmen novament que estudiaran aquesta possibilitat i que si finalment es dugués endavant, suposaria el replantejament d'altres actuacions previstes o el reordenament de serveis als centres ja en funcionament:


Informació publicada per la Conselleria de Salut sobre el compliment de la resolució del Parlament de Catalunya que demana a la Generalitat que estudiï la creació d'un nou CAP per Gavà Mar i Castelldefels-Platja (12 de Febrer de 2012)

 
 
 
 
 

• El 7 de Març de 2012, ens reunim amb els tres regidors de CiU a l'Ajuntament de Gavà (Ramon Castellano, Gabriel Martorell i Antoni Rafanell) i entre els temes que tractem està la reobertura del dispensari mèdic de Gavà Mar convertit en un nou CAP que podria ser possible per donar servei a Gavà Mar i a Castelldefels platja tal i com recentment s'ha demanat que s'estudiï al Parlament de Catalunya:


Aquesta és la noticia que han publicat a la seva web:


Notícia publicada a la web de CiU-Gavà explicant la reunió celebrada entre CiU-Gavà i l'AVV de Gavà Mar on s'ha tractat el tema de la prostitució a l'autovia de Castelldefels (8 Març 2012)

 
 
 
 
 

• El 22 de Març de 2012, la Comissió de Sanitat del Parlament de Catalunya discuteix i aprova les dues propostes de resolució presentades per C's i per ERC reclamant la reobertura del dispensari mèdic de Gavà Mar. La proposta presentada per ERC havia sigut presentada l'1 de juliol de 2011 i la proposta presentada per C's havia sigut presentada el 26 de setembre de 2011

Aquestes són les notes de premsa que aquestes dues forces polítiques emeten sobre aquest tema, en ordre cronològic:


Nota de premsa de C's de Gavà informant de l'aprovació al Parlament de Catalunya d'una resolució per reobrir el dispensari mèdic de Gavà Mar (23 de Març de 2012)


Nota de premsa d'ERC de Gavà informant de l'aprovació al Parlament de Catalunya d'una resolució per reobrir el dispensari mèdic de Gavà Mar (30 de Març de 2012)

 
 
 
 
 

• L'1 de Juny de 2012, ens reunim al Centre Cívic de Gavà Mar amb la Diputada del PSC al Parlament de Catalunya, Eva Granados que ve acompanyada de la primera secretària del PSC de Gavà, Raquel Sànchez i d'altres militants:

En aquesta reunió ens centrem en diversos problemes de Gavà Mar, entre ells la demanda de reobertura del Dispensari mèdic de Gavà Mar almenys un parell de dies a la setmana mentre esperem que s'analitzi si es pot construir un nou CAP conjunt per Gavà Mar i Castelldefels platja.


Fotografia publicada al diari digital EL BRUGUERS sobre la reunió de l'AVV de Gavà Mar amb la Diputada del PSC al Parlament de Catalunya, Eva Granados i la primera secretària del PSC de Gavà, Raquel Sànchez (1 de Juny de 2012)


Fotografia publicada a la web del PSC de Gavà sobre la reunió de l'AVV de Gavà Mar amb la Diputada del PSC al Parlament de Catalunya, Eva Granados i la primera secretària del PSC de Gavà, Raquel Sànchez (4 de Juny de 2012)


Notícia publicada a la web del PSC de Gavà:


Notícia publicada a la web del PSC de Gavà sobre la reunió de l'AVV de Gavà Mar amb la Diputada del PSC al Parlament de Catalunya, Eva Granados i la primera secretària del PSC de Gavà, Raquel Sànchez (4 de Juny de 2012)


Vídeo emès a Gavà Televisió:


 
 
 
 
 

• El 19 de Febrer de 2013, ERC presenta al Parlament de Catalunya una iniciativa per a la construcció d'un nou CAP de salut a Gavà Mar (que també doni servei a Castelldefels platja) i que s'estudiï el reobriment de l'antic dispensari mèdic de Gavà Mar mentrestant.


Proposta de resolució presentada per ERC al Parlament de Catalunya sol·licitant la creació d'un nou CAP de salut a Gavà Mar (19 de Febrer de 2013)Vídeo emès a Gavà Televisió:

 
 
 
 
 

 

Problema anterior Índex de problemes Problema següent
Veure problema 40: Brutícia a la Riera dels Canyars Tornar a l'índex de problemes Veure problema 42: Problema a l'encreuament entre l'avinguda Europa i el carrer Blanes