Problemes de Gavà Mar
PROBLEMA 29
POTENCIAR LA BILIOPLATJA
AMB L'OBJECTIU QUE ACABI ESSENT UNA BIBLIOTECA DURANT TOT L'ANY
Traducción automática al castellano de esta página
Estat actual del problema:
Durant els tres primes estius de funcionament de la Biblioplatja (2006, 2007 i 2008) el nombre d'usuaris s'ha anat incrementat i de cara el 2009, l'Ajuntament de Gavà ha decidit canviar la ubicació del Centre Cívic i situar-la al CEIP Gavà Mar, gran pas endavant perquè acabi esdevenint una biblioteca fixa durant tot l'any a Gavà Mar.
 
 
Descripció del problema:

L'Ajuntament de Castelldefels va posar en marxa l'estiu de l'any 1992 la seva Biblioplatja, una molt bona iniciativa que sempre hem cregut que caldria desenvolupar també a Gavà Mar ja que a més, es produeix el fet que a Gavà Mar no hi ha cap biblioteca.

Per aquest motiu ha sigut reivindicada llargament per l'AVV de Gavà Mar, fent-se realitat l'estiu de 2006; però, amb manca de promoció. Esperem que la Bibliplatja dels següents anys millori en aquest sentit perquè els veïns en gaudeixin mes i que a mig termini, la biblioteca esdevingui FIXA i no només durant l'estiu.

A més, creiem que seria oportú la instal·lació d'un servei de sala d'estudi al Centre Cívic  (sales de la primera planta) durant la temporada d'exàmens perquè els adolescents puguin estudiar per les nits. Es podria instal·lar durant els mesos de Setembre, Gener i Juny i només caldria una persona responsable durant l’horari.

 
 
 
Històric de gestions:

• El 25 de Maig de 2005, el PPC de Gavà porta aquesta demanda al ple municipal de Gavà i la resposta de l'Equip de Govern (PSCi ICV) és que per a l'estiu de l'any 2005 no està previst fer-ho però que no descarten per a propers estius:

Ple de l'Ajuntament de Gavà (25 de maig de 2005) on es discuteix la proposta del PPC d'instal·lar una biblioteca a Gavà Mar

Aquesta és la nota de premsa posterior que va emetre el PPC de Gavà:

Nota de premsa del PPC de Gavà reclamant la instal·lació d'una biblioteca durant l'estiu a Gavà Mar (6 de juny de 2005)

 
 
 

• L'estiu de l'any 2006, la Biblioplatja esdevé una realitat i és inaugurada per la seva impulsora, Anna Becerra:

Imatges de la inaguració de la Biblioplatja l'estiu del 2006 per la Tinent d'Alcalde, Anna Becerra

Imatge de la inauguració de la Biblioplatja de Gavà Mar (fotografia: baiximagenes.es) (estiu 2006) Imatge de la inauguració de la Biblioplatja de Gavà Mar (fotografia: baiximagenes.es) (estiu 2006) Imatge de la inauguració de la Biblioplatja de Gavà Mar (fotografia: baiximagenes.es) (estiu 2006)
 
Imatge de la Biblioplatja de Gavà Mar (fotografia: baiximagenes.es) (estiu 2006) Imatge de la Biblioplatja de Gavà Mar (fotografia: baiximagenes.es) (estiu 2006) Imatge de la Biblioplatja de Gavà Mar (fotografia: baiximagenes.es) (estiu 2006)

 

/

Pancarta de la Biblioplatja 2007

Una de les dues pancartes que anunciaven la BIBLIOPLATJA durant l'estiu del 2006

 
 
 

• El 16 d'Octubre de 2006, comuniquem aquest problema per escrit a l'Ajuntament de Gavà en una reunió amb el Tinent d'Alcalde responsable de la Via Pública (José Obispo) i el Cap de Gabinet (Carles Mestres).

Proposta veïnal de millores a Gavà Mar (AVV de Gavà Mar - 16 d'Octubre de 2006)

Des de l'AVV de Gavà Mar hem detectat dos problemes que s’haurien de solucionar de cara l’any vinent per millorar-ne el funcionament:

1. En el PAC (Punt d’Atenció Ciutadana) de l’Ajuntament de Gavà, situat al Centre Cívic, al costat de la Biblioplatja no tenien cap informació sobre el seu funcionament

2. Ha faltat promoció dins del barri, s’ha penjat dues banderoles però la major part del barri no coneix la seva dinàmica.

Les pròpies dades de l'estiu del 2006 facilitades per l'Ajuntament de Gavà així ho certifiquen:

 • Fons inicial de la Biblioplatja: 500 documents (novel·les, llibres d'entreteniment, còmics, llibres infantils) i secció de premsa diària
 • Durant els matins de juny: 63 usuaris
 • Durant les tardes de juliol: 244 usuaris
 • Préstec: només 38 documents (25 llibres infantils i 13 llibres d'adults)
 • La premsa diària i les revistes han sigut consultats habitualment al propi jardí de la biblioplatja.
 • Tots els dimarts a les 18h s'ha fet una sessió de l'hora del conte infantil i s'han organitzat alguns tallers infantils com el de "fer estels amb material" i "el món del còmic".
Imatge d'una sessió de l'hora del compte a la bibliplatja de Gavà Mar (fotografia: baiximagenes.es) Imatge d'una sessió de l'hora del compte a la bibliplatja de Gavà Mar (fotografia: baiximagenes.es) Imatge d'una sessió de l'hora del compte a la bibliplatja de Gavà Mar (fotografia: baiximagenes.es) Imatge d'una sessió de l'hora del compte a la bibliplatja de Gavà Mar (fotografia: baiximagenes.es)
 
 
 

• Per a la campanya de l'estiu de 2007, segons EL BRUGUERS DIGITAL està previst que la Biblioplatja estigui oberta entre el 25 de juny i el 8 de setembre (una setmana menys que l'any anterior).

Estan previstes dues hores setmanals de l'Hora del Conte (dimarts i dissabtes), un taller i un espectacle familiar relacionat amb el món de la ciència, dues sessions de comptes per adults i altres activitats. Aquest any el fons documental es veu incrementat amb llibres en anglès, alemany, francès o italià.

L'horari és de dilluns a divendres de 17 a 21 hores i dissabtes de 10 a 13 hores.

 
 
 

• El 25 de juny de 2007, s'inaugura de nou la Biblioplatja als jardins del Centre Cívic de Gavà Mar, la inauguració és a càrrec del nou Tinent d'Alcalde, Xavier Esteban que va incloure l'espectacle del Peix Pluf a càrrec de Produccions La Roda. Aquest any el mòdul s'instal·la en els jardins del Centre Cívic, davant del carrer Tellinaires enlloc de davant del passeig marítim con l'any 2006.

Imatges de la inaguració de la Biblioplatja l'estiu del 2007 pel Tinent d'Alcalde, Xavier Esteban

Imatge de la inauguració de la Biblioplatja de Gavà Mar (fotografia: baiximagenes.es) (estiu 2007) Imatge de la inauguració de la Biblioplatja de Gavà Mar (fotografia: baiximagenes.es) (estiu 2007) Imatge de la inauguració de la Biblioplatja de Gavà Mar (fotografia: baiximagenes.es) (estiu 2007)
 
Imatge de la Biblioplatja de Gavà Mar (fotografia: baiximagenes.es) (estiu 2007) Imatge de la Biblioplatja de Gavà Mar (fotografia: baiximagenes.es) (estiu 2007) Imatge de la Biblioplatja de Gavà Mar (fotografia: baiximagenes.es) (estiu 2007)

Pancarta de la Biblioplatja 2007

Pancarta publicitant la Biblioplatja de l'estiu de 2007 penjada a les tanques dels jardins del Centre Cívic de Gavà Mar

 
 
 

• El 16 de Juliol de 2007, el diari municipal EL BRUGUERS publica un reportatge sobre el servei de la BIBLIOPLATJA:

Notícia publicada al diari EL BRUGUERS sobre el servei de la Bibliplatja a Gavà Mar (16 de Juliol de 2007) - Notícia publicada el 16 de juliol de 2007

 
 
 

• El 8 de Setembre de 2007, la Biblioplatja tanca la temporada amb una cantada d'haveneres i servei de rom cremat.

 
 
 

• El 20 de Setembre de 2007, el diari municipal EL BRUGUERS publica un reportatge fent balanç sobre el servei de la BIBLIOPLATJA durant l'estiu 2007 i fent una comparativa amb la campanya anterior :

Notícia publicada al diari EL BRUGUERS sobre el servei de la Bibliplatja a Gavà Mar durant l'estiu 2007 (20 de Setembre de 2007) - Notícia publicada el 20 de setembre de 2007

Les principals dades que demostren l'impuls rebut per la Biblioplatja són les següents:

 • Dies d'obertura durant l'estiu de 2007: 65 dies (25 juny - 8 setembre) (1 setmana menys que estiu 2006)
 • Usuaris totals: 1.024 (13% més que l'estiu 2006)
 • Préstec de documents: prop de 300 (3 vegades més que l'estiu 2006)
 • Activitats programades: 27
 • Participants totals a les activitats programades: 565 (el doble que l'estiu 2006)
 • Espai de la Bibliplatja: el doble d'espai que l'estiu 2006
 • Fons documental: més de 700 volums (40% més que l'estiu 2006)
 
 
 

• El Gener de 2008, CiU de Gavà inclou al seu portal web un resum de les seves principals propostes per a Gavà Mar que inclou una biblioteca fixa:

Resum de les propostes de CiU de Gavà per a Gavà Mar (Gener de 2008) - Resum de les propostes per Gavà Mar (Gener de 2008)

 
 
 

• El 25 de Febrer de 2008, recordem aquest problema per escrit a l'Ajuntament de Gavà dins d'un extens document d'aportacions de l'AVV de Gavà Mar al Programa d'Actuació Municipal (PAM) de l'Ajuntament de Gavà 2008-2011:

Aportacions de l'AVV de Gavà Mar al Programa d'Actuació Municipal (PAM) de l'Ajuntament de Gavà 2008-2011 (25 de Febrer de 2008)

 
 
 

• Per a la campanya de l'estiu de 2008, segons EL BRUGUERS està previst que la Biblioplatja obri el 25 de juny amb l'espectacle d'animació "Jugamons". El dissabte 28 de juny a les 19h hi haurà una sessió de l'hora del conte i el dissabte 30 de juny a les 12h hi haurà la 2ª mostra de castells de sorra a la platja.

Bilioplatja de Gavà Mar (Juny de 2008)

El fons serà de 700 documents (entre llibres i revistes), a més de premsa diària. El fons inclou llibres en anglès, francès, alemany i italià.

Notícia publicada en el periòdic municipal de l'Ajuntament de Gavà (El Bruguers) en el número del 18 de juny de 2008 sobre la Bibliplatja de Gavà Mar

Aquest és el vídeo emès a Gavà Televisió sobre l'activitat de construcció de castells de sorra que es va dur a terme a la Biblioplatja de Gavà Mar:

Pancarta de la Biblioplatja 2008

Pancarta publicitant la Biblioplatja de l'estiu de 2008 penjada a la rotonda de l'avinguda del mar amb el carrer Tellinaires de Gavà Mar

 
 
 

• El 17 de Setembre de 2008, el diari municipal EL BRUGUERS publica un reportatge fent balanç sobre el servei de la BIBLIOPLATJA durant l'estiu 2008 explicant que enguany s'ha doblat el nombre d'usuaris:

Notícia publicada en el periòdic municipal de l'Ajuntament de Gavà (El Bruguers) en el número del 17 de setembre de 2008 fent balanç de la temporada 2008 de la Bibliplatja de Gavà Mar

Acollim aquestes dades amb gran satisfacció. Aquesta és la línia que cal seguir els propers anys per seguir ampliant usuaris i serveis tenint en compte la privilegiada ubicació de la Biblioplatja, entre el Centre Cívic de Gavà Mar i el CEIP Gavà Mar

 
 
 

•El 20 d'Octubre de 2008, ERC de Gavà presenta una esmena al pressupost municipal de l'any 2009 sol·licitant l'obertura d'aules d'estudi nocturn en època d'exàmens al Centre Cívic de Gavà Mar:

Esmena d'ERC de Gavà als pressupostos de l'Ajuntament de Gavà per a l'any 2009 sol·licitant l'obertura d'aules d'estudi nocturn en època d'exàmens al Centre Cívic de Gavà Mar (20 d'octubre de 2008)

 
 
 

• El 19 de Juny de 2009, el diari municipal EL BRUGUERS publica la següent notícia anunciant que la BIBLIOPLATJA per l'estiu 2009 s'ubicarà al CEIP Gavà Mar enlloc del mòdul habilitat al Centre Cívic de Gavà Mar on ha estat els tres primers anys.

Aquesta decisió va en la línia de la nostra de demanda d'acabar convertint la Biblioplatja en una biblioteca durant tot l'any:

La part dolenta de l'edició d'enguany: s'ha retallat una setmana la durada de la Biblioplatja (la primera de setembre) i no estarà oberta els dissabtes pels matins com sí que ho estava els anys anteriors. Entenem, però que aquestes decisions s'han pres per mantenir-la oberta en els períodes de major afluència

Notícia publicada en el periòdic municipal de l'Ajuntament de Gavà (El Bruguers) en el número del 19 de Juny de 2009 anunciant que la Bibliplatja de Gavà Mar durant l'estiu del 2009 s'ubicarà al CEIP Gavà Mar

 
 
 

 

Problema anterior Índex de problemes Problema següent
Veure problema 28: Les noves papereres de la platja són insuficients Tornar a l'índex de problemes Veure problema 30: Actualització dels codis desfassats de les carreteres