Problemes de Gavà Mar
PROBLEMA 28
LES NOVES PAPERERES DE LA PLATJA SÓN INSUFICIENTS
Traducción automática al castellano de esta página
Estat actual del problema:

L'estiu de l'any 2007 es disposen dues papereres en alguns dels accessos a la platja tal i com havíem proposat. No és fins gener del 2012 que es comencen a instal·lar papereres de gran capacitat

 
 
Descripció del problema:

Cada cap de setmana d'estiu es pot observar com determinades papereres del PASSEIG MARÍTIM (les de l’Ajuntament) així com determinades papereres situades a la sorra (les de l’Àrea Metropolitana) són insuficients per absorbir tota la brossa que es genera a la platja de Gavà Mar.

Fent un cop d’ull es pot veure perfectament com a totes les entrades i sortides de la platja és insuficient la col·locació d’una única paperera.

Creiem que la millor solució passaria per la instal·lació d’unes noves papereres més grans però ja que aquestes són noves de l'estiu de l'any 2006, creiem que una possible solució seria que en tots aquests punts s’hi col·loquessin 2 papereres enlloc d'una, disposant una a cada banda de les plataformes de fusta, o una al costat de l’altra, fet que faria que la situació millorés considerablement.

 
Paperera de la platja de Gavà Mar plena a vessar (Estiu 2006)
 
Paperera de la platja de Gavà Mar plena a vessar (Estiu 2006)
 
Paperera del Passeig Marítim de Gavà Mar plena a vessar (Estiu 2006)
 
Paperera de la platja de Gavà Mar plena a vessar (Estiu 2006)
 
Paperera de la platja de Gavà Mar plena a vessar (Estiu 2006)
 
Paperera del Passeig Marítim de Gavà Mar plena a vessar (Estiu 2006)
 
 
 
 
Històric de gestions:

• El 24 de Març de 2004, ERC de Gavà transmet a l'Ajuntament de Gavà la queixa de l'AVV de Gavà Mar pel nombre de papereres que s'instal·len a la platja durant la temporada de bany:

Pregunta d'ERC a l'Ajuntament de Gavà sobre les papareres situades a Gavà Mar (24 de març de 2004) - Pregunta a l'Ajuntament de Gavà (24 Març 2004)

 
 
 
 
 

• El 16 d'Octubre de 2006, comuniquem aquest problema per escrit a l'Ajuntament de Gavà en una reunió amb el Tinent d'Alcalde responsable de la Via Pública (José Obispo) i el Cap de Gabinet (Carles Mestres).

Proposta veïnal de millores a Gavà Mar (AVV de Gavà Mar - 16 d'Octubre de 2006)

 
 
 
 
 

• A partir del mes de març de 2007, un treballador municipal recorre tot el passeig marítim els diumenges tarda buidant totes les papereres millorant la situació en gran mesura. Quedem pendents de seguir aquesta tasca quan arribi la temporada de bany.

Vehicle amb el que un treballador municipal recorre el passeig marítim buidant les papereres del passeig (Març de 2007)

 
 
 
 
 

• Durant la temporada d'Estiu de 2007, el servei de neteja de les papareres iniciat el mes de març es manté i aconsegueix millorar de manera força important la imatge de les parereres de Gavà Mar. Encara i així, determinades papereres de la platja continuen essent insuficients:

L'estiu de 2007, determinades papereres de la platja de Gavà Mar continuen essent insuficients (Juny de 2007)

 
 
 
 
 

• Aquest mateix estiu de 2007, es fa realitat la nostra proposta i en determinats accessos a la platja s'hi disposem dues papereres enlloc d'una. Fet que millora de manera important la situació en aquests punts.

Accés a la platja de Gavà Mar en el que s'hi ha posat dues papereres enlloc d'una (Estiu de 2007)

 
 
 
 
 

• El Gener de 2008, CiU de Gavà inclou al seu portal web un resum de les seves principals propostes per a Gavà Mar que inclou la més i millors contenidors d'escombraries i papereres:

Resum de les propostes de CiU de Gavà per a Gavà Mar (Gener de 2008) - Resum de les propostes per Gavà Mar (Gener de 2008)

 
 
 
 
 

• El 25 de Febrer de 2008, recordem aquest problema per escrit a l'Ajuntament de Gavà dins d'un extens document d'aportacions de l'AVV de Gavà Mar al Programa d'Actuació Municipal (PAM) de l'Ajuntament de Gavà 2008-2011:

Aportacions de l'AVV de Gavà Mar al Programa d'Actuació Municipal (PAM) de l'Ajuntament de Gavà 2008-2011 (25 de Febrer de 2008)

 
 
 
 
 

• El juliol de l'Estiu de 2008, es torna a reproduir el mateix problema. En determinats accessos a la platja de Gavà Mar, les papereres existents no donen abast.


• El PPC de Gavà realitza les següents fotografies que demostren que és necessari instal·lar més papereres i/o buidar-les més sovint:

Paperera de la platja de Gavà Mar que no dóna abast per tota la brutícia que els usuaris volen depositar-hi (Fotografia: PPC de Gavà) (Juliol de 2008)


Paperera de la platja de Gavà Mar que no dóna abast per tota la brutícia que els usuaris volen depositar-hi (Fotografia: PPC de Gavà) (Juliol de 2008)


• El 24 de Juliol de 2008, presenta un prec al Ple municipal de l'Ajuntament de Gavà explicant que els caps de setmana les platges s'omplen de gent i que per tant, cal un servei de neteja més intensiu i continu que la resta de dies. D'aquesta manera s'evitaria que les papereres ubicades a la sorra i al passeig marítim quedessin completament inundades i rodejades de la brossa que hi llencen els banyistes.

El problema es fa extensiu a determinats carrers del barri on la gent, deixa a terra ampolles, llaunes, restes de menja enlloc de dipositar-les a les papereres.

Per tant, sol·liciten a l'Ajuntament de Gavà que s'intensifiqui durant els caps de setmana els serveis de neteja i recollida de brossa a les platges de Gavà a fi de mantenir un barri net els set dies de la setmana.

Prec presentat pel PPC de Gavà al ple municipal de l'Ajuntament de Gavà demanant que s'intensifiqui durant els caps de setmana els seveis de neteja i recollida de brossa a les platges de Gavà Mar (24 de Juliol de 2008) - Prec presentat al Ple Municipal (24 Juliol 2008)

 

La resposta de l'Equip de Govern Municipal (PSC - ICV - EUiA) segons l'acta del ple és la següent:


Resposta de l'Equip de Govern de l'Ajuntament de Gavà al prec del PPC de Gavà demanant la millora de la neteja a l'entorn del passeig marítim de Gavà Mar (24 de Juliol de 2008)

 
 
 
 
 

• El 21 de Gener de 2011, comprovem amb satisfacció com a l'alçada del carrer de Palafrugell s'ha instal·lat una nova paperera de grans dimensions com es pot comprovar a la següent imatge:

Nova paperera de grans dimensions instal·lada al passeig marítim de Gavà Mar, a l'alçada del carrer de Palafrugell (21 de Gener de 2012)

 
 
 
 
 

 

Problema anterior Índex de problemes Problema següent
Veure problema 27: El contenidor de PINE BEACH (Carrer Calafell) és insuficient Tornar a l'índex de problemes Veure problema 29: Potenciar la Biblioplatja