Problemes de Gavā Mar
PROBLEMA 20
DEMANDA DE POLICIA LOCAL PERMANENT DURANT TOT L'ANY PER MILLORAR LA SEGURETAT
Traducciķn automática al castellano de esta página
Estat actual del problema:

Aquesta histōrica demanda dels veīns de Gavā Mar ha rebut sempre la resposta NEGATIVA del Govern Municipal. Així tots els partis polítics que han traslladat aquest problema als plens de l'Ajuntament de Gavā (PPC, CiU, ERC i Ciutadans) han rebut sempre una resposta negativa.

Mentrestant, durant l'any 2007, Gavā Mar es notícia a la premsa per nous robatoris silenciosos. A principis del 2009 es produeixen dos tirotejos (un entre proxanetes al costat del Restaurant "La Terraza" i un altre dins de la discoteca Marrakech) i la detenciķ d'un individu de 19 anys amb 1 quilōgram de cocaīna. El 19 de marį de 2009 mantenim una reuniķ amb la Policia Local per transmetre'ls totes les nostres inquietuds.

 
 
Descripciķ del problema:


Policia Local de Gavā efectuant tasques de vigilāncia a la platja de Gavā Mar

Aquesta és una de les reivindicacions histōriques d'aquesta associaciķ de veīns des de la seva constituciķ i que ha sigut portat als plens municipals cronolōgicament pels partits polítics: PPC, CiU, ERC i Ciutadans.

La Policia Local de Gavā fa un desplegament especial CADA ESTIU durant l'čpoca de bany, deplegament que inclou l'atenciķ als veīns de Gavā Mar a l'oficina ubicada a la planta baixa del Centre Cívic de Gavā Mar situat al carrer dels Tellinaires, 55 i que es venia fent abans de la construcciķ del Centre Cívic a l'antiga seu de la Policia Local a l'avinguda Europa.

Perō, any rera any, anem veient com una vegada passat l'estiu, la Policia Local deixa d'estar permanentment al barri.

Així, durant gran part de l'any, per qualsevol incidčncia, la Policia Local s'ha de desplaįar des del centre de la ciutat, situat a 4 quilōmetres del centre de Gavā Mar. Si la incidčncia és a la zona de Llevant Mar o de La Pava, el temps de resposta és encara major ja que la distāncia és més gran.

Per les prōpies característiques del barri (sense gaires comerįos, moltes vivendes unifamiliars, moltes comunitats de veīns amb jardins al voltant, moltes pinedes, pocs habitants, ...) som un blanc fācil de les bandes organitzades de lladres. Com ho demostra que prācticament la meitat del barri té instalˇlat algun sistema d'alarma.

Cada any es roben molts cotxes (en una mateixa nit entren a 3 o 4 pārkings), entren lladres silenciosos a les vivendes, recordem encara la presčncia d'aquell violador que rondava pel passeig marítim de Gavā Mar i de Castelldefels i que va ser detingut grācies a un dispositiu especial de la Policia Nacional després d'haver agredit sexualment a 4 dones ...

Creiem que la presčncia permanent de la Policia Local a Gavā Mar pot actuar de manera dissuassōria.
Tard o d'hora, podria haver-hi una gran desgrācia i aixō precisament és el que volem evitar.

Vehicle de la Policia Local de Gavā estacionat al costat de la Comissaria habilitada al Centre Cívic de Gavā Mar i que només s'utilitza durant l'estiu

 

 
 
 
Histōric de gestions:

• El 19 de Juliol de 2001, El grup municipal de CiU-Gavā presenta la següent pregunta en el ple municipal sobre els robatoris que s'havien produīt a Gavā Mar:

Pregunta de CiU a l'Ajuntament de Gavā sobre robatoris a Gavā Mar (19 de juliol de 2001)

La resposta del Govern Municipal (PSC) és la següent:

Resposta de l'Ajuntament de Gavā a la pregunta de CiU sobre els robatoris a Gavā Mar (19 de juliol de 2001)

 
 
 
 
 

• El 23 de Maig de 2005, el grup municipal del PPC-Gavā porta al Ple de l'Ajuntament de Gavā la manca d'efectius policials a Gavā Mar demanant la instalˇlaciķ d'un destacament emplaįat al barri.

Nota de premsa del PPC de Gavā demanant la instalˇlaciķ a Gavā Mar d'un destacament de la Policia Local a Gavā Mar (23 de Maig de 2005)

 
 
 
 
 

• El 18 de Juny de 2006 comuniquem per escrit aquest problema a l'Ajuntament de Gavā en una reuniķ amb el Tinent d'Alcalde responsable de la Via Pública (José Obispo).

Proposta de soluciķ a problemes de Via Pública a Gavā Mar (AVV de Gavā Mar - 19 de Juny de 2006)

 
 
 
 
 

•El 27 de Juny de 2006 es celebra un Ple municipal de l'Ajuntament de Gavā i el grup municipal de ERC de Gavā a peticiķ nostra porta aquest problema al Ple, deixant constāncia de les queixes sobre la poca actuaciķ de la Policia Local a Gavā Mar contra l'incivisme dels dies de sol i platja i preguntant si l'Ajuntament de Gavā té previst la presčncia permanent de la Policia Local a Gavā Mar durant tot l'any i no només a l'estiu:

Pregunta d'ERC de Gavā a l'Ajuntament de Gavā sobre la possibilitat d'establir permanentment la policia local a Gavā Mar (27 de juny de 2007) - Pregunta: Policia Local a Gavā Mar

La resposta del Regidor de Via Pública (José Obispo) és contundent: NO

Vídeo amb la resposta de José Obispo - Vídeo: resposta de José Obispo

Notícia publicada a la publicaciķ L'ERAMPRUNYĀ (Juliol de 2006)

 
 
 
 
 

• El 16 d'Octubre de 2006, recordem aquest problema per escrit a l'Ajuntament de Gavā en una reuniķ amb el Tinent d'Alcalde responsable de la Via Pública (José Obispo) i el Cap de Gabinet (Carles Mestres).

Proposta veīnal de millores a Gavā Mar (AVV de Gavā Mar - 16 d'Octubre de 2006)

 
 
 
 
 

• El 14 de Novembre de 2006 es celebra una reuniķ promoguda per l'Ajuntament de Gavā amb:

 • El Comissari de Policia Nacional de la Comissaria de Castellldefels
 • L'Inspector de la Policia Nacional de la Comissaria de Castelldefels
 • El Cap de la Policia Local de Gavā
 • El Regidor de Via Pública de l'Ajuntament de Gavā (José Obispo)

Els hem transmčs els problemes de seguretat de Gavā Mar i ens han informat del següent:

 • Hi ha vigilāncia permanent a Gavā Mar (sobretot per la nit) (sovint camuflada)
 • Hi ha una patrulla de la Policia Local destinada a Gavā Mar
 • En cas d'emergčncia demanen que truquem al 112 perquč és més eficient
 • La major part de delictes comesos a Gavā Mar sķn ROBATORIS SILENCIOSOS i ROBATORIS A BANYISTES
 • Les furgonetes acostumen a ser utilitzades per delinqüents procedents de paīsos de l'est d'Europa, demanen que a la mínima sospita de furgoneta estranya, truquem al 112
 
 
 
 

• El Desembre de 2006 incloem aquest problema entre els problemes prioritaris de Gavā Mar que fem arribar als partits polítics de Gavā amb els que ens anem reunint.

 
 
 
 
 

• El 21 de Desembre de 2006 es celebra un Ple municipal de Gavā i el grup municipal de CiU de Gavā presenta un prec solˇlicitant que el govern municipal destini durant tot l'any efectius de la Policia Local a Gavā Mar, a fi d'incrementar la seguretat del barri :

Prec de CiU a l'Ajuntament de Gavā solˇlicitant la presčncia durant tot l'any de la Policia Local a Gavā Mar (21 de desembre de 2006) - Prec: Policia Local tot l'any a Gavā Mar (21 Desembre 2006)

La resposta del tinent d'alcalde José Obispo, membre de l'Equip de Govern (PSC i ICV) és la següent:

Resposta del Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Gavā (José Obispo) negant la possibilitat que la Policia Local de Gavā s'estableixi permanentment a Gavā Mar (21 de desembre de 2007)

Unes setmanes més tard, el periōdic digital municipal recull aquesta reclamaciķ:

 
 
 
 
 

• El 13 de Febrer de 2007, ERC de Gavā anuncia que presentarā una proposta al següent ple municipal proposant la creaciķ de 3 patrulles nocturnes permanents a Gavā, una d'elles a Gavā Mar i que siguin estables per poder coneixer detalladament el barri i la seva realitat:

Nota de premsa d'ERC de Gavā anunciant la proposta de creaciķ de patrulles nocturnes de policia (13 de febrer de 2007) - Nota de premsa: Patrulla nocturna de policia a Gavā Mar (13 Febrer 2007)

 
 
 
 
 

• El Maig de 2007 es fa públic que uns lladres silenciosos han robat a vuit vivendes de Gavā Mar (al camí de La Pava) i uns lladres han robat un potent vehicle a una veīna de Gavā Mar mentre visitava el seu fill la pediatra del Centre Cívic de Gavā Mar (Central Mar).

Aquests robatoris no passen desapercebuts a la premsa:

 
Notícia apareguda al diari LA VANGUARDIA sobre els robatoris silenciosos a Gavā Mar (18 de Maig de 2007)
 
Notícia publicada a TELENOTICIES.CAT sobre els robatoris silenciosos succeīts a Gavā Mar (22 de maig de 2007)
 
Notícia publicada a la revista TRIBUNA sobre els robatoris silenciosos succeīts a Gavā Mar (25 de maig de 2007)
 
Vídeo d'EUROPA PRESS sobre aquests robatoris silenciosos a Gavā Mar:
 
 
 
 
 
 

• El mateix mes de Maig de 2007, en plena campanya electoral a les eleccions municipals de l'Ajuntament de Gavā>, el PPC de Gavā emet la següent nota de premsa sobre el problema de la inseguretat a Gavā Mar assegurant que la plantilla de la policia local de Gavā no ha augmentat en els darrers 10 anys mentre la poblaciķ ha augmentat un 25% i que a Gavā Mar no hi ha cap comissaria:

Nota de premsa del PPC de Gavā sobre la inseguretat a Gavā Mar (15 de maig de 2007) -Nota de premsa sobre la inseguretat a Gavā Mar (15 Maig 2007)

 

Paralelˇlament, ERC de Gavā ens fa arribar el seu programa electoral específic per a Gavā Mar, precisament la part referent a la seguretat i el civisme on es recullen entre altres propostes:

 • Obrir la seu de la policia municipal a Gavā Mar durant tot l'any
 • Implantar patrulles nocturnes
 • Establir convenis amb la delegaciķ del Govern i la Conselleria d'Interior per impedir la prostituciķ
 • Incrementar el nombre d'efectius policials aprofitant el desplegament dels Mossos d'Esquadra
 • Actualitzar prevenciķ i plans d'actuaciķ en cas de catāstrofe, especialment de possible catāstrofe ačria.
 • Crear un telčfon d'atenciķ ciutadana per atendre amb rapidesa les queixes del manteniment de la via pública i el mobiliari urbā

Propostes d'ERC de Gavā per resoldre els problemes de seguretat i civisme a Gavā Mar (20 Maig 2007) - Propostes problemes de seguretat i civisme Gavā Mar (Maig 2007)

 

El PSC de Gavā inclou la següent proposta en el seu programa electoral per aquestes mateixes eleccions municipals que va acabar guanyant per majoria absoluta:

Extracte del programa electoral del PSC de Gavā anunciant l'ampliaciķ de les hores de servei de la policia local a Gavā Mar perō regulant el servei (Maig de 2007)

 
 
 
 
 

• El 26 de Juliol de 2007, Ciutadans-Gavā presenta una pregunta al Ple Municipal de l'Ajuntament de Gavā explicant que recentment s'han robat dos vehicles i s'ha entrat a robar a set vivendes de la zona de "Les Dunes" de Gavā Mar creant-se una important alarma social i que els veīns al sentir-se desprotegits han decidit contractar un servei privat de seguretat. Es pregunta pel nombre d'efectius de la Policia Municipal a Gavā Mar, si el Govern Municipal considera que el seu número és suficient i si el Govern Municipal es reafirma en la seva negativa a destinar una patrulla estable a Gavā Mar:

Pregunta de Ciutadans-Gavā al Ple Municipal de l'Ajuntament de Gavā sobre els robatoris a la zona de Les Dunes de Gavā Mar (26 juliol 2007) - Pregunta al Ple Municipal de l'Ajuntament de Gavā (26 Juliol 2007)

 
La resposta de l'equip de Govern (PSC) de l'Ajuntament de Gavā recollida en l'acta del ple, és la següent:
 
Resposta de l'equip de Govern de l'Ajuntament de Gavā sobre els robatoris soferts a la zona de Les Dunes de Gavā Mar i sobre la presčncia de la policia local a Gavā Mar (26 de Juliol de 2007)
 
El butlletí municipal de C's del mes de juliol de 2007 recull aquest tema:
 
Notícia publicada al Butlletí municipal de C's sobre la pregunta realitzada al ple municipal de l'Ajuntament de Gavā pels robatoris a la zona de Les Dunes a Gavā Mar (Juliol de 2007)
 
 
 
 
 

• El 24 de Setembre de 2007, CiU de Gavā presenta un prec al ple municipal de l'Ajuntament de Gavā recollint l'angoixa de diversos veīns de Gavā Mar pels nous robatoris silenciosos produīts a Gavā Mar el 10 de setembre de 2007, concretaments al carrer Tellinaires i a l'avinguda Europa.
En els dies posteriors hi va haver nous intents. Els veīns van formular la denúncia a la Comissaria de la Policia a Castelldefels i van ser informats per la Policia que es podria tractar d'una banda de joves vinguts de l'Europa de l'est que "no sķn professionals" i que entren a les cases a "robar diners" i que agafen coses de "la nevera" abans de marxar.

CiU pregunta a l'Ajuntament de Gavā si tenen constāncia d'aquests robatoris i per les mesures de seguretat de les que disposa Gavā Mar, especialment per les nits:

Prec de CiU de Gavā al ple municipal de l'Ajuntament de Gavā sobre els robatoris silenciosos a Gavā Mar (20 de setembre de 2007)- Prec sobre els robatoris silenciosos a Gavā Mar (20 setembre 2007)

 

La resposta de José Obispo (PSC) (Tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Gavā ) recollida en l'acta del ple, és que sí que tenen constāncia d'aquests fets perō que no existeixen bandes de lladres a Gavā encara que puntual i malauradament hi actuīn. Lamenta els fets perō insisteix que no és una tōnica general i que, per tant no s'ha procedit a establir cap protocol. Finalment, explica que com a dispositiu mínim, diāriament i les 24 hores del dia, 3 cotxes patrulla de la Policia Municipal i 2 més de la Policia vetllen per la seguretat a tot el municipi de Gavā

Resposta de l'Ajuntament de Gavā al prec de CiU de Gavā sobre els recents robatoris silenciosos a Gavā Mar (24 de setembre de 2007)

 
 
 
 
 
 

• L'1 de Novembre de 2007, es despleguen els Mossos d'Esquadra a Gavā Mar. Esperem que conjuntament amb la Policia Local de Gavā puguin millorar la seguretat ciutadana i que la Policia Local pugui establir-se durant tot l'any a Gavā Mar:

Mapa del territori cobert per la nova Ārea Bāsica Policial Gavā dels Mossos d'Esquadra

 
 
 
 
 

• L'11 de Desembre de 2007, assistim a una reuniķ amb els caps dels Mossos d'Esquadra a Gavā, de la Policia Local i el tinent d'alcalde responsable de la seguretat ciutadana, José Obispo. En la reuniķ ens informen del desplegament dels Mossos d'Esquadra a Gavā. Aprofitem per recordar-los els problemes de seguretat a Gavā Mar i de la prostituciķ.

 
 
 
 
 

• El Gener de 2008, CiU de Gavā inclou al seu portal web un resum de les seves principals propostes per a Gavā Mar que inclou una comissaria prōpia i fixa les 24 hores durant els 365 dies de l'any, policia de barri i una visible seguretat ciutadana:

Resum de les propostes de CiU de Gavā per a Gavā Mar (Gener de 2008) - Resum de les propostes per Gavā Mar (Gener de 2008)

 
 
 
 
 

• El 23 de Gener de 2008, mantenim una reuniķ amb l'alcalde de Gavā, Joaquim Balsera, la Comissionada de l'Ajuntament per a tots els assumptes relacionats amb l'aeroport, Raquel Sánchez i la Cap de Gabinet, Juani Ruzafa on reiterem que creiem en la necessitat que la Policia Local tingui una presčncia permanent al Centre Cívic de Gavā Mar. L'alcalde explica que volen donar-se un temps per veure com es desenvolupa el desplegament dels Mossos d'Esquadra a Gavā per després poder prendre decisions.

 
 
 
 
 

• El 26 de Gener de 2008, mantenim una nova reuniķ amb tres representants dels Mossos d'Esquadra de Gavā, entre ells, el Caporal de proximitat. Encara que ja coneixien les problemātiques de seguretat del barri, nosaltres hem insistit en alguns temes, especialment en la prostituciķ que cada vegada penetra més dins del barri i ens els robatoris a Gavā Mar.

 
 
 
 
 

• El 25 de Febrer de 2008, recordem aquest problema per escrit a l'Ajuntament de Gavā dins d'un extens document d'aportacions de l'AVV de Gavā Mar al Programa d'Actuaciķ Municipal (PAM) de l'Ajuntament de Gavā 2008-2011:

Aportacions de l'AVV de Gavā Mar al Programa d'Actuaciķ Municipal (PAM) de l'Ajuntament de Gavā 2008-2011 (25 de Febrer de 2008)

 
 
 
 
 

• El 19 de Marį de 2008, la web de Convergčncia Democrātica de Catalunya (CDC) a Gavā publica la següent notícia sobre la inseguretat a Gavā Mar :

Notícia publicada a la web de CDC (Convergčncia Democrātica de Catalunya) de Gavā el 19 de marį de 2008 sobre la inseguretat a Gavā Mar

 
 
 
 
 

•El 20 d'Octubre de 2008, ERC de Gavā presenta una esmena al pressupost municipal de l'any 2009 solˇlicitant l'ampliaciķ de la presčncia de la Policia Local a Gavā Mar durant tot l'any. L'esmena és desestimada per l'Equip de Govern Municipal:

Esmena d'ERC de Gavā als pressupostos de l'Ajuntament de Gavā per a l'any 2009 solˇlicitant la presčncia de la Policia Local a Gavā Mar durant tot l'any (20 d'octubre de 2008)

 
 
 
 
 

•El 20 de Novembre de 2008, Ciutadans presenta una esmena als pressupostos de la Generalitat de Catalunya de l'any 2009 solˇlicitant l'increment dels Mossos d'Esquadra destinats al Baix Llobregat que el Govern d'Entesa rebutja:

Esmena de Ciutadans als pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2009 solˇlicitant un increment dels efectius dels Mossos d'Esquadra a la comarca del Baix Llobregat on s'ubica Gavā Mar (20 de novembre de 2008)

 
 
 
 
 

•El 10 de Desembre de 2008, organitzem juntament amb els Mossos d'Esquadra destinats a Gavā Mar una xerrada sobre "Consells de seguretat al domicili" al Centre Cívic de Gavā Mar en la que volem que els veīns puguin transmetre directament als Mossos els problemes de seguretat que hi ha a Gavā Mar:

Cartell de la xerrada que els Mossos d'Esquadra oferiran al Centre Cívic de Gavā Mar el 10 de desembre de 2008 sobre consells de seguretat al domicili

 
Xerrada dels Mossos d'Esquadra al Centre Cívic de Gavā Mar (10 de desembre de 2008) Xerrada dels Mossos d'Esquadra al Centre Cívic de Gavā Mar (10 de desembre de 2008)
 
Xerrada dels Mossos d'Esquadra al Centre Cívic de Gavā Mar (10 de desembre de 2008) Xerrada dels Mossos d'Esquadra al Centre Cívic de Gavā Mar (10 de desembre de 2008)
 
Xerrada dels Mossos d'Esquadra al Centre Cívic de Gavā Mar (10 de desembre de 2008) Xerrada dels Mossos d'Esquadra al Centre Cívic de Gavā Mar (10 de desembre de 2008)
 
 
 
 
 
 

• El 8 de gener de 2009 es produeix a Gavā Mar un espectacular tiroteig entre dues bandes de narcotraficants. Volem agrair enormement la feina realitzada pels Mossos d'Esquadra que van detenir als 8 implicats en el tiroteig que havien realitzat un mínim de vuit trets als carrers de Gavā Mar i disposaven d'una pistola, un revōlver, un subfusell, cinc carregadors de municiķ i cinc quilograms de cocaīna.

Us oferim la notícia publicada dissabte passat pel diari EL PUNT que és la més completa que hem trobat:

Notícia publicada al diari EL PUNT sobre el tiroteig succeīt a Gavā Mar entre dues bandes de narcotraficants (10 de gener de 2009)

 

La web de CiU de Gavā publica la següent notícia informant que han solˇlicitat a l'Ajuntament de Gavā informaciķ sobre aquest tiroteig :

Notícia publicada a la web de CiU de Gavā sobre el tiroteig produīt a Gavā Mar entre narcotraficants (13 de Gener de 2009)

 

• El 19 de gener de 2009, els Mossos d'Esquadra fan pública una nota de premsa on expliquen que els detinguts per aquest tiroteig ja sķn 10 i que en el tiroteig hi van participar tres cotxes, dos dels quals van ser interceptats el mateix dia del tiroteig i el tercer ho va ser posteriorment:


Nota de premsa dels Mossos d'Esquadra sobre el tiroteig succeīt a Gavā Mar el 8 de Gener de 2009 (19 de Gener de 2009) - Nota de premsa (19 de Gener de 2009)


Armes i drogues decomissades pels Mossos d'Esquadra als narcotraficants que van protagonitzar un tiroteig a Gavā Mar el 8 de Gener de 2009

 

• El 20 de Gener de 2009 el diari EL PERIÓDICO publica la següent notícia sobre aquest tiroteig on s'aclaraixen encara més els fet succeïts:

Notícia publicada el 20 de Gener de 2009 al diari EL PERIÓDICO sobre el tiroteig succeït a Gavà Mar el 8 de Gener de 2009

 

• El 18 de Maig de 2009, Europa Press informa que ha sigu detingut a El Ejido (Almeria) l'autor material dels dispars amb metralleta a Gavā Mar el 8 de gener de 2009

Notícia publicada el 18 de Maig de 2009 per EUROPA PRESS sobre la detenciķ del narcotraficant que va disparar amb una metralleta a Gavā Mar el 9 de gener de 2009


Material incautat al narcotraficant que va disparar amb una metralleta a Gavā Mar (imatge: portalmeria.com)

 
 
 
 
 

• El 25 de gener de 2009 es produeix un nou tiroteig a Gavà Mar, concretament a la discoteca Marrakech (la històrica Discoteca Tutankhamen) amb el resultat d'un mort.

És molt preocupant que en només quinze dies a la banda muntanya de Gavà Mar hi hagi hagut dos tirotejos amb el resultat d'un mort.

Aquesta és la notícia publicada a l'edició digital del diari EL PAIS:

Notícia publicada el 25 de Gener de 2009 a l'edició digital del diari EL PAÍS sobre el tiroteig succeït a la discoteca Marrakech (antiga Tutankhamon) de Gavà Mar el 25 de Gener de 2009 amb el resultat d'un mort

 
 
 
 
 

• El 29 de gener de 2009, CiU de Gavā presenta en ple municipal de l'Ajuntament de Gavā un prec sobre els darrers tiroteigs succeīts a Gavā Mar preguntant:

 • Tiroteigs, trāfic de drogues rellevants, assasinats a punta de canķ, cadāvers a l’espai públic en avanįat estat de descomposiciķ entre d’altres, controls policials metralleta en mā, no fa encara saltar l’alarma de la seguretat a Gavā?
 • És conscient aquest equip de govern del risc que correm i ha reclamat, denunciat i exigit tant a la Conselleria d’Interior de la Generalitat de Catalunya com a Ministerio del Interior del Govern espanyol, que es prenguin mesures urgents al respecte?

Prec presentat per CiU de Gavā al ple municipal de l'Ajuntament de Gavā preguntant pel tiroteig entre narcotraficants succeīt a Gavā Mar (29 de Gener de 2009) - Prec presentat al Ple Municipal (29 Gener 2009)

 
 
 
 
 

• El 4 de Febrer de 2009, la publicaciķ municipal de l'Ajuntament de Gavā (EL BRUGUERS) publica la següent notícia informant que Ciutadans-Gavā demana de nou la instalˇlaciķ d'una base permanent de la Policia Local a Gavā Mar aprofitant la convocatōria de 6 noves places de policia local:

Notícia publicada a la publicaciķ municipal de l'Ajuntament de Gavā (El Bruguers) sobre la demanda de Cs de Gavā d'una base fixa de la policia local a Gavā Mar (4 Febrer 2009)

• El 26 de Febrer de 2009, en el ple municipal de l'Ajuntament de Gavā, Ciutadans-Gavā presenta un prec en aquest sentit, exposant que recentment, a la Junta de Govern Local del dia 27 de gener de 2009, havia estat aprovada l'oferta pública d'ocupaciķ per 2009 que incloīa 6 places d'agent de policia municipal i donada l'antiga reivindicaciķ de Ciutadans d'una dotaciķ fixa de policia municipal tot l'any a Gavā Mar, pregaven que l'Equip de Govern prengués les mesures necessāries per tal d'aprofitar aquestes incorporacions per aconseguir una dotaciķ fixa de policia municipal a Gavā Mar tot l'any, per tal de garantir major seguretat als veīns d'aquest barri i també a la resta de veīns de Gavā a l'eliminar temps de desplaįament de les patrulles per a l'atenciķ dels serveis.


La resposta de l'Equip de Govern Municipal (PSC - ICV - EUiA) segons l'acta del ple és la següent:

Resposta de l'Equip de Govern Municipal de l'Ajuntament de Gavà al prec de C's de Gavā solˇlicitant que s'aprofiti la convocatōria de noves places de Policia Local per establir una dotaciķ fixa per a Gavà Mar durant tot l'any (26 de Febrer de 2009)

 
 
 
 
 

• El 19 de marį de 2009, ens reunim al Centre Cívic de Gavā Mar amb la Policia Local de Gavā. Els agraīm la important tasca de pressiķ sobre la prostituciķ que estan realitzat a l'autovia de Castelldefels i els transmetem les nostres inquituds en matčria de seguretat i trānsit:

 • Demanda de presčncia policial fixa tot l'any com la millor manera d'escurįar el temps de resposta a una emergčncia
 • Manteniment de la pressiķ policial sobre la prostituciķ tant a l'autovia com a l'interior del barri
 • Instalˇlaciķ de pilones a Gavā Mar per evitar que els cotxes envaeixin les voreres
 • Regulaciķ del trānsit els dies de māxima aflučncia a la platja de Gavā Mar; per exemple, sovint hi ha llocs lliures per aparcar a l'avinguda Europa a prop del límit amb Castelldefels i molts cotxes en canvi no deixen de donar voltes a Central Mar quedant-hi totalment colˇlapsats pel mal disseny del carrer Tellinaires / Calafell que en els límits de Central Mar es converteix en una trampa pels cotxes.
 • Anar cap a la policia de proximitat que conegui els problemes del barri pel contacte amb els veīns i, per tant, sigui molt més senzill poder-los solucionar.
 • Evitar el caos que es produeix a la revetlla de Sant Joan precisament per la no presčncia policial
 • Manca de seguretat a les instalˇlacions del Centre Cívic de Gavā Mar i del CEIP Gavā Mar
 • Utilitzar la grua municipal per endur-se els vehicles mal aparcats, suggerim que els deixin en un solar municipal el més a prop possible per reduir el temps de transport dels vehicles mal aparcats. Si s'optimitza el funcionament, amb les multes es podria auto-finanįar el servei i potser alguns incívics ho deixarien de ser.
 • Multar absolutament a tots els vehicles aparcats sobre les voreres (total o parcialment) o ocupant passos de vianants o guals (total o parcialment). Si aquesta actuaciķ s'inicia al voltant de les 10-11h del matí dels dies de māxima aflučncia a la platja, pot tenir un efecte dissuassiu molt important per a la resta d'incívics.
 • ...
 
 
 
 
 

• El 24 de Marį de 2009, els Mossos d'Esquadra emeten una nota de premsa informant de la detenciķ a Gavā Mar (concretament al camí de la Pineda) d'un individu de 19 anys de nacionalitat colombiana amb 1 quilogram de cocaīna.


Nota de premsa dels Mossos d'Esquadra sobre la detenciķ d'un individu de 19 anys amb 1 quilogram de cocaīna a Gavā Mar el 6 de Marį de 2009 (24 de Marį de 2009) - Nota de premsa (24 de Marį de 2009)

 
 
 
 
 

• El 20 d'Abril de 2009 assistim convidats per Joan Delort (recentment ha assumit les competčncies del cessat director general de la policia, Rafael Olmos) a la celebraciķ del dia de les Esquadres a l'Auditori de Barcelona on, entre d'altres, assisteixen el Vice-President de la Generalitat (Josep Lluís Carod Rovira), el Conseller d'Interior (Joan Saura), la Consellera de Justícia (Montserrat Tura), el Delegat del Govern de l'Estat a Catalunya (Joan Rangel), la Presidenta del TSJC (Maria Eugčnia Alegret), la Fiscal Superior de Catalunya (Teresa Compte), la Delegada del Govern de la Generalitat a Barcelona (Carme San Miguel) i el Secretari General del Departament d'Interior (Joan Boada).

Celebraciķ del dia de les Esquadres a l'Auditori de Barcelona (20 d'Abril de 2009)

 
 
 
 
 
Logotip dels Mossos d'Esquadra El 17 de Febrer ens reunim novament amb els Mossos d'Esquadra per analitzar la situaciķ de la seguretat a Gavā Mar, transmetre'ls les queixes que ens arriben dels veīns i cončixer els nous nomenaments dins del cos.
 
 
 
 
 

El 17 de marį de 2010, els Mossos d'Esquadra emeten la següent nota de premsa informant de la detenciķ i empresonament d'un lladre que actuava a Gavā Mar i Castelldefels Platja:

Nota de premsa dels Mossos d'Esquadra sobre la detenciķ d'un lladre que actuava a Gavā Mar i Castelldefels Platja (17 Marį 2010) - Nota de premsa (17 Marį 2010)

 
 
 
 
 

A finals d'octubre de 2010, veīns de la zona de la Pineda Nord (part de la banda muntanya de Gavā Mar) ens informen que s'han produīt diversos robatoris tant en cases com en pisos de la zona.

 
 
 
 
 

El 17 de marį de 2013, els Mossos d'Esquadra ens fan arribar el següent agraīment als veīns de Gavā Mar:


Agraīmens dels mossos d'Esquadra als veīns de Gavā Mar (14 de marį de 2013)

 
 
 
 
 

 

Problema anterior Índex de problemes Problema següent
Veure problema 19: Barreres acústiques i asfalt sonorreductor a l'autovia de Castelldefels (C-31) Tornar a l'índex de problemes Veure problema 21: Pilones o redisseny complet del carrer Llanįā