Problemes de Gavà Mar
PROBLEMA 17
PROSTITUCIÓ
Traducción automática al castellano de esta página
Estat actual del problema:
El 28 d'octubre de 2010, el Ple de l'Ajuntament de Gavà aprova per unanimitat incrementar les sancions a imposar a les prostitutes i els seus clients. El 16 de novembre de 2010, l'Ajuntament informa a un consultor inmobiliari que no permetrà prostíbuls a Gavà Mar. El març de 2012, per fi la Generalitat aprova que els Mossos també puguin sancionar a les prostitutes de carretera.
 
Descripció del problema:

Des de l’AVV de Gavà Mar observem amb preocupació que la prostitució cada vegada s’apropa més al barri i consolida nous llocs a l’autovia (1-pont del Silvi's, 2-alçada del carrer Cadaqués, 3-sortida avinguda del mar) on es recullen als clients amb els que després es traslladen a l'interior del barri (sobretot al nord) per desenvolupar la seva feina.

Prostituta a l'autovia de Castelldefels a l'alçada de Gavà Mar

Davant aquesta problemàtica agraïm al govern local que disposi cotxes patrulla de la Policia Local per intentar fer fora la prostitució del nostre barri.

D’altra banda hem observat que no és suficient situar cotxes patrulla de tant en tant sinó que aquesta vigilància s’ha de fer de forma més intensiva durant el dia, fet que impossibilitaria el negoci degut a la falta de clients i provocaria el desplaçament d’aquestes cap a zones no poblades.

Hem observat que a partir de la una del migdia és quan es despleguen les prostitutes a l’autovia i és per tant, el millor moment perquè la Policia Local faci acte de presència, són sempre les mateixes i en els mateixos punts.

 
Història i ampliació d'informació del problema:

A l'autovia de Castelldefels (C-31) sempre hi ha hagut prostitució, sovint al voltant dels anomenats 'clubs de carretera' (encara queda algun al Prat i n'hi ha moltíssims a Castelldefels) i sovint a la mateixa carretera.

Mapa amb tota la zona de l'autovia de Castelldefels (C-31) on hi ha prostitució

Durant els anys 2005 i 2006 vàrem comprovar com la xifra de prostitutes que oferien els seus serveis a l'autovia de Castelldefels va anar creixent de manera exponencial, passant de 2 o 3 a una xifra que en funció del dia podia arribar a superar les 30.

Això ha provocat que el tram d'autovia ocupat per les prostitutes hagi crescut i hagin passat d'ocupar zones deshabitades (els voltants de la llacuna del
Remolar al terme municipal de Viladecans) a oferir els seus serveis enfront de moltes vivendes de Gavà Mar.

A més, les obres de desviament de l'autovia de Castelldefels s'han menjat gran part de l'arcen al terme municipal de Viladecans amb el que els "clients" de les prostitutes no tenen espai per aturar-se, espai que sí tenen a Gavà Mar.

 
Prostituta a l'autovia de Castelldefels (Gener de 2007)
 

No podem també oblidar-nos de les estranyes activitats que es desenvolupen en la corba del pont del Silvis (banda muntanya) i que ja s'han comentat alguna vegada en el fòrum d'aquesta pàgina web.

A més, aquests negocis estan habitualment gestionats per 'màfies' que quan topen entre elles, per la lluita del mateix territori, acaben com a mínim a trets com es pot comprovar en aquesta notícia:

Notícia del 15 d'abril de 2005Notícia del 15 d'abril de 2005

 

Prostituta al costat del New Silvi's de Gavà Mar

Una vegada més ens hem trobat davant d'unes Administracions que actuen de forma REACTIVA, deixen que sorgeixin els problemes sense fer res per evitar-ho.

A l'AVV de Gavà Mar desitjaríem que les Administracions fossin PRO-ACTIVES de manera que detectessin l'inici d'un problema, hi actuessin sense deixar-lo convertir en un greu problema.

En aquest cas, igual que el del perill i el soroll de l'aeroport o el del soroll de l'autovia, no hi hagut cap actuació PRO-ACTIVA de les Administracions, obligant als veïns de Gavà Mar, una vegada més, a ser el motor de la solució i haver de traslladar una per una a totes les institucions aquesta problemàtica així com a fer arribar el problema a la premsa.

 

Prostitutes a l'autovia de Castelldefels (Gener de 2007) Prostituta a l'autovia de Castelldefels (Gener de 2007)

Molts veïns i veïnes de Gavà Mar s'han adreçat a l'AVV de Gavà Mar reclamant una solució a aquest problema veient que cap Administració feia res per solucionar un problema que està incrementant-se amb el pas del temps. Des de l'AVV de Gavà Mar s'està intentant portar el problema a totes les institucions i a la premsa.

 
 
 
Històric de gestions:

• El juny de 1999, l'AVV de Gavà Mar envia el següent document a tots els partits polítics que es presenten a les eleccions municipals de Gavà del 13 de juny de 1999, detallant els problemes de Gavà Mar i demanant el seu posicionament al respecte. Entre els problemes recollits hi figura aquest :

Problemes de Gavà Mar traslladats per l'AVV de Gavà Mar a tots els partits polítics de Gavà de cara a les eleccions municipals del 13 de juny de 1999

 
 
 
 
 

• El 24 de juny de 2005, el diari EL PERIÓDICO DE CATALUNYA publica un extens reportatge sobre la prostitució a l'autovia de Castelldefels :

Reportatge del 24 de juny de 2005

 
 
 
 
 

• El 12 de setembre de 2005, el diari gratuït 20 MINUTOS publica la següent carta :

Carta publicada al diari 20 MINUTOS sobre la prostitució a l'autovia de Castelldefels (12 de setembre de 2005)

 
 
 
 
 

• El 30 de setembre de 2005, el diari EL PAÍS publica un nou reportatge sobre la prostitució a l'autovia de Castelldefels :

Reportatge del 30 de setembre de 2005

 
 
 
 
 

• L'octubre de 2005, l'AVV de Gavà Mar envia una carta a la Consellera d'Interior del primer Govern Tripartit (PSC+ERC+ICV-EUiA), Montserrat Tura, explicant-li el problema que tenim amb la prostitució a Gavà Mar:

Carta de l'AVV de Gavà Mar a la Consellera Tura - Carta a la Consellera d'Interior (Montserrat Tura)

 
 
 
 
 

• El desembre de 2005, comuniquem aquest problema al Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Gavà responsable de la Via Pública (José Obispo) aprofitant una visita d'aquest a l'AVV de Gavà Mar per presentar el pla de millora de barris. Li Entreguem en mà una informació apareguda a la premsa de com l'Ajuntament d'Esplugues havia solucionat un problema semblant en el seu terme municipal.

També li exposem els següents arguments:

 • Avui la prostitució no és una activitat il·legal, però el proxenetisme sí.
 • Si la policia actués sobre l'oferta (prostitutes) o sobre la demanda (clients), aquest negoci hauria d'abandonar el nostre barri i desplaçar-se cap a zones deshabitades.
 • Per què qualsevol ciutadà si atura el cotxe a la carretera, s'ha de posar l'armilla anti-reflectant i les prostitutes poden estar-se segudes hores i hores als marges de la carretera en una cadira i fins i tot amb un parasol sense cap tipus d'armilla anti-reflectant ?
 • Per què els usuaris habituals de l'autovia hem de córrer diàriament el perill que sobtadament un cotxe s'aturi davant d'una prostituta i pugui ocasionar un accident ?
 • Per no parlar dels vehicles que circulen a velocitat anormalment reduïda ja que els seus conductors estan 'gaudint' de la vista.
 • Per què molts veïns i veïnes de Gavà Mar han de veure -en viu i en directe- la feina de les prostitutes?
 
 
 
 
 

• El 20 de març de 2006, l'Ajuntament de Gavà decideix finalment passar a l'acció i posa en marxa un operatiu a l'autovia durant un parell de setmanes amb l'objectiu de dissuadir els clients de les prostitutes, sancionant els clients de les prostitutes que s'aturessin enmig de la carretera o que tinguessin aparcats els seus cotxes en els marges de les vies (Pineda, camins agrícoles, ...) on no es pot aparcar. La reducció del nombre de prostitutes va ser espectacular, pràcticament totes van tornar a la zona deshabitada del Remolar, a Viladecans.

A més, es van posar grans pedres i es van fer grans forats en determinats punts de la pinede de Gavà Mar on es practicava la prostitució per impedir l'accés dels vehicles dels clients a la pineda:

 
Pedres per evitar el pas als vehicles Forat per evitar el pas als vehicles
Pedres per evitar el pas de vehicles amb prostitutes a la pineda de Gavà Mar Forat per evitar el pas de vehicles amb prostitutes a la pineda de Gavà Mar

Pedres, forat i cadena per evitar el pas als vehicles
Pedres, forat i cadena per evitar el pas de vehicles amb prostitutes a la pineda de Gavà Mar (8 octubre 2011)
 

L'Ajuntament de Gavà emet un comunicat de premsa i la premsa se'n va fer ressò aquella mateixa setmana :

Reportatge del 24 de març de 2006 - 24 de març de 2006 (Diari AVUI)

Reportatge del 21 de març de 2006 - 21 de març de 2006

 
 
 
 
 
• L'abril de 2006, una vegada finalitzat l'operatiu especial realitzat per la Policia Local de Gavà, la situació torna a ser molt preocupant perquè les prostitutes van tornar als seus punts habituals, malgrat que la Policia Local continua enviant cotxes patrulles però no amb la freqüència que desitjaríem
 
 
 
 
 

• El 19 de juny de 2006, recordem per escrit aquest problema a l'Ajuntament de Gavà en una reunió amb el Tinent d'Alcalde responsable de Via Pública (José Obispo).

Proposta de solució a problemes de Via Pública a Gavà Mar (AVV de Gavà Mar - 19 de Juny de 2006)

 
 
 
 
 

• El juliol de 2006, recordem aquest problema a l'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, durant la celebració d'una reunió.

 
 
 
 
 

• El 16 d'octubre de 2006, recordem per escrit aquest problema a l'Ajuntament de Gavà en una reunió amb el Tinent d'Alcalde responsable de Via Pública (José Obispo) i el Cap de Gabinet (Carles Mestres).

Proposta veïnal de millores a Gavà Mar (AVV de Gavà Mar - 16 d'Octubre de 2006)

 
 
 
 
 

• El 17 d'octubre de 2006, recordem telefònicament aquest problema a la Conselleria d'Interior de la Generalitat de Catalunya

 
 
 
 
 
• El novembre de 2006, diversos veïns del nord de Gavà Mar (carrer Arrenys, Carrer Begur, Carrer Escala, Avinguda Europa, ...) ens informen que les prostitures estan treballant en aquests carrers al costat de les vivendes, a la vista de famílies senceres, fent encara més insuportable la situació actual.

 
 
 
 
 

• El desembre de 2006, incloem aquest problema entre els problemes prioritaris de Gavà Mar i el fem arribar a tots els partits polítics amb els que ens anem reunint.

 
 
 
 
 

• El 19 de febrer de 2007 (quasi un any després del famós dispositiu policial), el diari AVUI va publicar un nou reportatge sobre el problema de la prostitució a Gavà Mar on es recollien les opinions de molts veïns preocupats perquè ara les prostitutes realitzen la seva feina als carrers del nord de Gavà Mar, també recollia les declaracions del regidor de Via Pública de l'Ajuntament de Gavà (José Obispo) que assegurava que "ara hi ha menys prostitutes que fa 6 o 7 mesos" i que no podien fer fora les prostitutes "perquè són sempre les mateixes i tenen els papers en regla":

 
Notícia publicada al diari AVUI (19 de Febrer de 2007) Notícia publicada al diari AVUI (19 de Febrer de 2007)
 
 
 
 
 

• El 22 de febrer de 2007, el programa "España Directo" de la Primera de TVE (emissió per a tot l'Estat) va emetre un extens reportatge sobre el problema de la prostitució a Gavà Mar on es recollien les opinions de molts veïns i fins i tot, d'alguna prostituta.

Vídeo emès a TVE el 22 de Febrer de 2007 sobre la prostitució a Gavà Mar

El vídeo val molt la pena perquè realment queda ben patent que els veïns ja n'estaven farts i calia alguna solució urgent per part de les autoritats.

Vídeos emès a TVE:

 
 
 
 
 

• A principis de març de 2007, la revista AQUÍ publica un nou reportatge sobre el problema de la prostitució a Gavà Mar on es recullen les declaracions de la Presidenta de l'AVV de Gavà Mar (Elisabet Martínez) i del regidor de Via Pública de l'Ajuntament de Gavà (José Obispo):

 
Notícia publicada a la revista AQUÍ (Març de 2007) Notícia publicada a la revista AQUÍ (Març de 2007)
 
 
 
 
 

• A mitjans de març de 2007, la publicació L'ERAMPRUNYÀ informa també del reportatge emès a Televisió Espanyola i de la nostra web:

Notícia publicada al número 34 de la publicació L'ERAMPRUNYÀ sobre el vídeo emès a TVE sobre la prostitució a Gavà Mar (Març de 2007)

 
 
 
 
 

• El 28 d'Abril de 2007, expliquem detalladament aquest problema a la diputada al Parlament de Catalunya per ERC i ex-Consellera de Benestar i Família, Anna Simó qui es compromet a fer gestions al respecte.

 
 
 
 
 

• El 17 de setembre de 2007, ERC de Gavà presenta una pregunta a l'Ajuntament de Gavà per ser contestada per escrit on expliquen que han vist publicades al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona unes sèries de sancions a determinades mateixes persones (estrangeres) i pels mateixos motius. Es pregunta pel motiu d'aquestes sancions (Registre d'entrada 12024):

Pregunta d'ERC de Gavà a l'Ajuntament de Gavà sobre unes sancions imposades que podrien ser per prostitució (17 de setembre de 2007) - Pregunta a l'Ajuntament de Gavà sobre sancions (17 Setembre 2007)

 

• Quasi 5 mesos més tard, el 5 de febrer de 2008, l'Ajuntament de Gavàrespon que les sancions eren per "practicar sexe a la via pública" i que eren per un import de 150 euros i que n'hi ha diverses en el mateix dia perquè s'havia repetit el comportament (Registre de sortida 1380).

Resposta de l'Ajuntament de Gavà a un prec d'ERC de Gavà sobre els resultats de l'estudi acústic realitzat per la Generalitat a l'autovia de Castelldefels (pàgina 1 de 2) (27 de maig de 2004) - Resposta sobre les sancions (5 Febrer 2008)

 
 
 
 
 

• L'11 de Desembre de 2007, assistim a una reunió amb els caps dels Mossos d'Esquadra a Gavà, de la Policia Local i el tinent d'alcalde responsable de la seguretat ciutadana, José Obispo. En la reunió ens informen del desplegament dels Mossos d'Esquadra a Gavà. Aprofitem per recordar-los el greu problema de la prostitució a Gavà Mar i el dels robatoris.

 
 
 
 
 

• El Gener de 2008, CiU de Gavà inclou al seu portal web un resum de les seves principals propostes per a Gavà Mar que inclou la vetllar per evitar la prostitució constant a l'Autovia de Castelldefels que en moltes ocasions penetra dins el propi barri habitat:

Resum de les propostes de CiU de Gavà per a Gavà Mar (Gener de 2008) - Resum de les propostes per Gavà Mar (Gener de 2008)

 
 
 
 
 

• El 23 de Gener de 2008, mantenim una reunió amb l'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, la Comissionada de l'Ajuntament per a tots els assumptes relacionats amb l'aeroport, Raquel Sánchez i la Cap de Gabinet, Juani Ruzafa on recordem la gravetat d'aquest problema.
L'alcalde ens explica que la Policia Local està fent tot el que pot amb les eines legals de les que disposen actualment, però que cal una llei estatal que els permeti actuar.

 
 
 
 
 

• El 26 de Gener de 2008, mantenim una nova reunió amb tres representants dels Mossos d'Esquadra de Gavà, entre ells, el Caporal de proximitat. Encara que ja coneixien les problemàtiques de seguretat del barri, nosaltres hem insistit en alguns temes, especialment en la prostitució que cada vegada penetra més dins del barri, ells ens han explicat que no disposen de gaires eines legals per poder actuar contra les prostitutes; en canvi, sí que en tenen contra els proxanetes.

 
 
 
 
 

• El 25 de Febrer de 2008, recordem aquest problema per escrit a l'Ajuntament de Gavà dins d'un extens document d'aportacions de l'AVV de Gavà Mar al Programa d'Actuació Municipal (PAM) de l'Ajuntament de Gavà 2008-2011:

Aportacions de l'AVV de Gavà Mar al Programa d'Actuació Municipal (PAM) de l'Ajuntament de Gavà 2008-2011 (25 de Febrer de 2008)

 
 
 
 
 

• El 10 d'Abril de 2008, rebem una còpia de l'informe del Síndic municipal de Greuges de Gavàcorresponent a l'any 2007 en el que s'hi inclou la següent queixa d'uns veïns de Gavà Mar per la prostitució que es practica a l'autovia de Castelldefels (C-31) a l'alçada de Gavà Mar:

Extracte de l'informe del Síndic de Greuges de Gavà de l'any 2007 en el que s'hi inclou la queixa sobre la prostitució que es practica a l'autovia de Castelldefels (C-31) al seu pas per Gavà Mar

 
 
 
 
 

• El 19 d'Abril de 2008, la web de CiU de Gavà publica la següent notícia sobre aquesta problemàtica:

Notícia publicada a la web de CiU de Gavà el 19 d'Abril de 2008 sobre el problema de la prostitució a Gavà Mar

 
 
 
 
 

• El 30 d'Abril de 2008, Ciutadans-Gavà presenta un prec al Ple Municipal de l'Ajuntament de Gavà explicant que al barri de Gavà Mar, concretament al lateral de l'autovia i carrers adjacents, hi ha dones oferint els seus serveis sexuals amb actitud provocativa i, a més, ho fan molt a prop de cases i d'una llar d'infants. Donat que la Llei, encara que pot ser ambigua en quant a la prostitució, és molt clara en quant a actituds obscenes davant de menors. Es pregunta si té previst l'Ajuntament de Gavà alguna mesura per eliminar la prostitució en aquesta zona i si la policia té suficients efectius per portar a terme la tasca adequadament i si els té, per què no ho fa?

Pregunta de Ciutadans-Gavà al Ple Municipal de l'Ajuntament de Gavà sobre la prostitució que hi ha a Gavà Mar (30 d'Abril de 2008) - Pregunta al Ple Municipal de l'Ajuntament de Gavà (30 Abril 2008)


La resposta de l'Equip de Govern Municipal (PSC - ICV - EUiA) segons l'acta del ple és la següent:

Resposta de l'Equip de Govern Municipal de l'Ajuntament de Gavà al prec de C's sobre la prostitució a Gavà Mar (30 d'Abril de 2008)

 
 
 
 
 

• El 10 de Maig de 2008, els Mossos d'Esquadra desarticulen a Lloret de Mar (veure fotos) una xarxa de proxenetes que es dedicava a la prostitució de carretera a la C-35 i a part de la N-II. Aquesta xarxa que estava perfectament organitzada i jerarquitzada, s'encarregava de la provisió de dones, la negociació i la protecció davant de rivals com va succeir el 26 de gener quan van tenir un tiroteig amb una banda russa de proxenetes en una benzinera de Vidreres pel control de diversos trams de carretera.

Segons la premsa, aquests proxenetes de nacionalitat búlgara enganyaven a les prostitutes per venir a Catalunya amb una falsa oferta de treball on eren explotades sexualment. Els seus familiars en els seus països d'origen (Est d'Europa) eren també coaccionats. Fins i tot, van arribar a obligar a una dona embarassada de 7 mesos a estar tot un dia a peu de carretera. La premsa assegura que es venien les prostitutes per uns 10.000 euros entre ells mateixos o a altres xarxes.

Sens dubte, és una excel·lent notícia la desarticulació d'aquest banda i des d'aquí felicitem als Mossos d'Esquadra. Ara cal que els Mossos facin una investigació d'aquest estil sobre la prostitució que es desenvolupa a l'autovia de Castelldefels i que aquesta pugui ser eradicada definitivament.

Imatges de la desarticulació per part dels Mossos d'Esquadra d'una xarxa de proxanetes que gestionaven la prostitució a la C35 i a part de la N-II a Girona

 
 
 
 
 

• El 16 de Maig de 2008, l'AVV de Gavà Mar manté una reunió amb Joan Delort i Menal (Secretari de Seguretat Pública del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya) per traslladar-li directament el greu problema que des de fa anys suposa a Gavà Mar la prostitució que es practica a l'entorn de l'autovia de Castelldefels (C-31) i que esquitxa a tot Gavà Mar.

Joan Delort, Cap dels Mossos d'Esquadra a Catalunya, es va mostrar coneixedor de la problemàtica que sofrim i es va comprometre a intentar que les molèsties siguin les mínimes pels veïns ja que malauradament, amb la legislació actual, no poden actuar de manera contundent si no hi ha una denúncia de les mateixes prostitutes contra els seus presumptes proxanetes com va passar en la recent desarticulació d'una xarxa de prostitució de carretera a Girona.

 
 
 
 
 

• A finals de Maig de 2008, la Policia Local de Gavà inicia un important dispositiu per controlar la prostitució a l'autovia de Castelldefels que comporta la presència quasi a diari de vehicles de la Policia Municipal en els punts on habitualment es situen les prostitutes. Aquesta presència policial que espanta als possibles clients està fent desplaçar a les prostitutes fora de Gavà Mar, a més de donar una important sensació de seguretat al barri.

Vehicle de la Policia Local de Gavà estacionat en un lateral de l'autovia de Castelldefels (C-31) al seu pas per Gavà Mar amb l'objectiu de dissuadir als possibles clients de les prostitutes

 
 
 
 
 

• El 20 de Juny de 2008, CiU presenta una esmena al projecte de llei de carreteres per impedir la prostitució a les carreteres, com per exemple, a l'autovia de Castelldefels:

Proposta de CiU per prohibir la prostitució a les carreteres catalanes (20 de Juny de 2008)

 
 
 
 
 

• El 30 de Juny de 2008, el diari La Vanguardia publica un reportatge sobre la prostitució a l'autovia de Castelldefels que recull declaracions del Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Gavà responsable de la Via Pública, José Obispo:

Reportatge publicat al diari LA VANGUARDIA sobre la prostitució a l'autovia de Castelldefels (30 de Juny de 2008)

 
 
 
 
 

• El 17 de setembre de 2008, ERC de Gavà torna a dirigir-se per escrit a l'Ajuntament de Gavà (registre d'entrada 11457) explicant que han realitzat un nou estudi de les sancions imposades per l'Ajuntament de Gavà per prostitució amb la informació publicada al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona en l'any comprès entre l'agost de 2007 i l'agost de 2008. Han trobat 161 expedients sancionadors on per desconeixement de la seva residència, no es pot informar de l'obertura de l'expedient a les sancionades. Es pot observar un elevat grau de reincidència en els següents casos:

 • 69 expedients sancionadors contra M.C.
 • 46 expedients sancionadors contra M.S.
 • 14 expedients sancionadors contra J.A.M.E
 • 11 expedients sancionadors contra Z.J.

Cadascuna d'aquestes sancions ho és per un import de 150 euros, per tant, en total uns 24.150 euros.

ERC de Gavà fa les següents preguntes a l'Ajuntament de Gavà:

 • Aquestes multes, s'acaben realment cobrant, per la via voluntària o executiva, obé acaben sense poder-se cobrar, davant la impossibilitat d'aplicar les mesures executives previstes a la legislació vigent?
 • Atesa la gran reincidència en algunes persones objecte de les sancions, considera el govern local que la política de les multes per vulnerar l'Ordenança és vàlida i eficaç per fer front al problema?
 • Atesa també la gran reincidència observada en algunes persones objecte de les sancions es pot deduir que la prostitució està exercida per persones fixes i conegudes. S'ha intentat aplicar-hi alguna actuació de tipus social per posar fi a aquestes activitats que vulneren l'Ordenança? En cas afirmatiu, quina? En cas negatiu, per què?

Pregunta d'ERC de Gavà a l'Ajuntament de Gavà sobre la reincidència en les sancions imposades per prostitució que no es poden notificar i per tant, no es poden cobrar (17 de setembre de 2008) - Preguntes a l'Ajuntament de Gavà sobre reincidència en prostitució (17 Setembre 2008)

 

La resposta per escrit de l'Equip de Govern (PSC - ICV - EUiA) de l'Ajuntament de Gavà (registre de sortida 11538) reconeix la dificultat de fer efectives aquestes sancions a les prostitutes, no així als clients:

Resposta de l'Equip de Govern de l'Ajuntament de Gavà a la pregunta d'ERC sobre la reincidència de determinades prostitutes a Gavà Mar (30 d'octubre de 2008)

 
 
 
 
 

• El 17 d'octubre de 2008, el portal informatiu de Televisió de Catalunya, 3cat24 informa que l'Ajuntament de Lleida sancionarà amb multes del fins a 3.000 euros prostitutes i clients. Una iniciativa que cal seguir molt atentament:

Notícia publicada al portal informatiu 3cat24 informant que l'Ajuntament de Lleida sancionarà amb multes de fins a 3000 euros prostitutes i clients (17 d'octubre de 2008)

 
 
 
 
 

• El 7 de març de 2009, els Mossos d'Esquadra, seguint ordres del Jutjat d'Instrucció número 33 de Barcelona, registren i tanquen cautelarment els clubs Riviera i Saratoga (ambdós situats a la mateixa C-31 però en el terme municipal de Castelldefels). Uns dies després, la Jutge confirma el tancament cautelar dels dos locals durant els 6 mesos que durarà la instrucció de la causa i empresona el Director del Saratoga.

La investigació esquitxa a diversos alts càrrecs de la policia nacional.

 
 
 
 
 

• El 18 de Març de 2009, l'AVV de Gavà Mar manté una segona reunió amb Joan Delort i Menal (Secretari de Seguretat Pública del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya) per avaluar la situació actual de la prostitució a l'entorn de Gavà Mar.

Aquesta reunió és la segona part de la celebrada el 16 de maig de 2008 on es va acordar que es mantindria una segona reunió per valorar l'evolució de la problemàtica.

Així doncs, el Departament d'Interior de la Generalitat es va posar en contacte amb nosaltres i en aquesta reunió hem seguit insistint en aquest tema ja que la policia local de Gavà està fent des de fa molt temps una extraordinària tasca de pressió sobre la prostitució a l'autovia però que creiem que cal que els Mossos vagin més enllà investigant les xarxes que hi ha al darrera. El problema segueix essent la legislació actual.

 
 
 
 
 

• El 30 de Març de 2009, l'Agència Catalana de Notícies (ACN) publica la següent notícia sobre la situació de la prostitució a l'autovia C-31:

Notícia publicada a l'ACN sobre la situació de la prostitució a l'autovia de Castelldefels (C-31) (20 de març de 2009)

 
 
 
 
 

• El 3 d'Abril de 2009, el nou alcalde de Castelldefels (Joan Sau) (PSC) en unes recents declaracions a l'Agència Catalana de Notícies, recollides pel Diari de Girona, afirma que perseguiran la prostitució als carrers de Castelldefels amb una nova ordenança que la prohibirà.

El felicitem per aquesta decisió alhora que esperem que l'Ajuntament de Gavà en faci una d'igual i d'una vegada per totes puguem dignificar els carrers del litoral del Baix Llobregat així com l'autovia de Castelldefels que avui en dia encara ofereixen imatges lamentables impròpies d'una societat avançada:

Declaracions del nou alcalde de Castelldefels (Joan Sau) (PSC) a l'Agència Catalana de Notícies anunciant una nova ordenança per prohibir la prostitució als carrers de Castelldefels (3 d'Abril de 2009)

 
 
 
 
 

• El 30 de Juliol de 2009, el diari LA VANGUARDIA publica una notícia detallant com la presència de prostitutes segueix sent habitual a Viladecans, Gavà i Castelldefels :

Notícia publicada al diari LA VANGUARDIA sobre la prostitució a l'autovia de Castelldefels (C-31) (30 de Juliol de 2009) - Notícia (30 de Juliol de 2009)

 
 
 
 
 

• El 16 d'Agost de 2009, el diari EL PERIÓDICO DE CATALUNYA publica una notícia explicant com les normes municipals empenyen les prostitutes cap a les carreteres :

Notícia publicada al diari EL PERIÓDICO sobre la prostitució de carretera (16 d'Agost de 2009) - Notícia (16 d'Agost de 2009)

 
 
 
 
 

• El 28 d'Octubre de 2010, el Ple Municipal de l'Ajuntament de Gavà aprova per unanimitat l'increment espectacular de les sancions que s'imposaran a prostitutes i clients enxampats a la via pública que passaran dels 170 euros actuals als 1.500 euros.

A més, aquestes sancions no es podran pagar en el moment de la imposició sinó que seran enviades al domicili dels sancionats. S'han instal·lat 25 cartells informatius a l'autovia C-31 i a l'avinguda del mar.


Extracte de l'acta del Ple de l'Ajuntament de Gavà on s'aprova incrementar espectacularment les sancions a la pràctica de la prostituació a la Via Pública (28 d'Octubre de 2010) - Extracte de l'acta del Ple Municipal (28 Octubre 2010)


Felicitem a tots els grups polítics per donar suport a aquesta mesura i a l'Equip de Govern per proposar-la.


La següent notícia publicada al diari AVUI ho explica en detall i inclou declaracions de l'alcalde de Gavà (Joaquim Balsera). Cliqueu per veure la notícia completa:

Notícia publicada al diari AVUI sobre l'espectacular increment de les sancions contra la prostitució als carrers de Gavà Mar (28 Octubre 2010)

 
 
 
 
 

• El 16 de Novembre de 2010, la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Gavà aprova un informe que li havia sigut sol·licitat per part d'un consultor immobiliari de Gavà Mar.

Aquest consultor preguntava a l'Ajuntament de Gavà si seria possible construir un hotel a la parcel·la situada al carrer de Palafrugell, 1. És a dir, la parcel·la que hi ha al costat de l'Escola Gavà Mar i que està separada d'ella precisament per un tram d'us exclusiu per vianants d'aquest carrer.

En aquesta gran parcel·la hi ha actualment una gran casa que dóna al carrer de Calafell i un gran hivernacle que és perfectament visible des del nou tram del passeig marítim de Gavà Mar.

Ubicació de Gavà Mar consultada a l'Ajuntament per construir-hi un hotel i per la que l'Ajuntament ha deixat molt clar que no permetrà l'exercici de la prostitució


La resposta de l'Ajuntament és molt clara i contundent. Expliquen al consultor immobiliari que sí que és possible construir un hotel en aquesta parcel·la i li exposen la llista de condicions que hauria de complir.

Entre elles deixen molt clar el següent: sota cap concepte l'Ajuntament permetrà que emparat amb l'ús autoritzable, l'exercici qualsevol activitat que atempti a la normal convivència o causi molèsties als veïns.

Així mateix, es concediria per l'ús exclusiu sol·licitat, sense possibilitat de canvi o transformació d'activitat, i menys encara en activitat de:

 • Discoteca
 • Sala de festes
 • Bar musical
 • Local d'altern
 • Exercici de la PROSTITUCIÓ
 • Així com qualsevol altra activitat que l'Ajuntament consideri incompatible amb l'ús predominant a la zona (habitatge)


Amb REVOCACIÓ DE LA LLICÈNCIA I CLÀUSURA AUTOMÀTICA DE L'ACTIVITAT en tal cas.


Extracte de l'acta de la Junta de Goven de l'Ajuntament de Gavà on s'informa a un consultor immobiliari que es pot construir un hotel al costat de l'Escola Gavà Mar però que en cap cas es consentirà una discoteca o un prostíbul (16 de Novembre de 2010) - Extracte de l'acta de la Junta de Govern Local (16 Novembre 2010)


Felicitem a l'Ajuntament de Gavà per aquesta contundent resposta. Aquest és el camí a seguir per evitar sorpreses. No hem d'oblidar mai del que va passar amb el 'Club La Mansión'.

 
 
 
 
 

• El 22 de Maig de 2011, es celebren eleccions municipals a l'Ajuntament de Gavà. L'Alcalde, Joaquim Balsera (del PSC) surt reelegit encara que aquesta vegada sense majoria absoluta. En el seu programa electoral específic per Gavà Mar afirma que seguiran lluitant per eradicar la prostitució a Gavà Mar:

Promesa de continuar lluitant per eradicar la prostitució a Gavà Mar, inclosa en el programa electoral de Joaquim Balsera (PSC) per a les eleccions municipals de Gavà (22 de Maig de 2011)

 
 
 
 
 

• El 8 de novembre de 2011, la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Gavà va acordar sancionar un veí de Gavà Mar perquè estava llogant dos dels seus apartaments 'per hores'.

Aquest és l'extracte de l'acta de la reunió de la Junta de Govern Local:

Extracte de l'acta de la Junta de Govern local de l'Ajuntament de Gavà on es sanciona un veí de Gavà Mar per llogar dos apartaments per hores (8 de Novembre de 2011)Aquesta és una imatge dels apartaments 'La Gavina', situats a la banda muntanya l'autovia de Castelldefels (C-31, antiga C-246), just al costat de la Riera dels Canyars:

Apartaments 'La Gavina' de Gavà Mar• El 15 de novembre de 2011, l'Agència EFE es fa ressò d'aquesta notícia que hem publicat a la nostra web:

Notícia publicada per l'Agència EFE sobre la multa de 30.000 euros imposada per l'Ajuntament de Gavà a un veí de Gavà Mar per llogar apartaments per hores (pressumptament a prostitutes)• El desembre de 2011, el número 100 de la publicació L'ERAMPRUNYÀ informa d'aquests fets:

Notícia publicada al número 100 de la publicació L'ERAMPRUNYÀ sobre la sanció de 30.000 euros a un veí de Gavà Mar per llogar apartatments per hores als apartaments 'La Gavina' de Gavà Mar (Desembre de 2011)• El veí sancionat va presentar un recurs i el 28 de Febrer de 2012, la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Gavà acordava rebaixar la sanció de 30.000 a 15.000 euros:

Extracte de l'acta de la Junta de Govern local de l'Ajuntament de Gavà on es rebaixa la sanció a un veí de Gavà Mar per llogar dos apartaments per hores de 30.000 a 15.000 euros (28 de Febrer de 2012)

 
 
 
 
 

• El 20 de Febrer de 2012, el diari EL PUNT AVUI publica el següent reportatge sobre la situació actual de la problemàtica de la PROSTITUCIÓ a Gavà Mar:


Reportatge publicat al diari EL PUNT AVUI sobre la situació de la prostitució a Gavà Mar (20 Febrer 2012)


Fotografia d'una pressumpta prostituta ubicada a Gavà Mar, publicada dins del reportatge publicat al diari EL PUNT AVUI sobre la situació de la prostitució a Gavà Mar (20 Febrer 2012)

 
 
 
 
 

• El 7 de Març de 2012, ens reunim amb els tres regidors de CiU a l'Ajuntament de Gavà (Ramon Castellano, Gabriel Martorell i Antoni Rafanell) i entre els temes que tractem està la prostitució a l'autovia de Castelldefels i les mesures que el Conseller d'Interior, Felip Puig, vol aplicar a partir de l'aprovació de la llei Omnibús al Parlament de Catalunya.


Aquesta és la noticia que han publicat a la seva web:


Notícia publicada a la web de CiU-Gavà explicant la reunió celebrada entre CiU-Gavà i l'AVV de Gavà Mar on s'ha tractat el tema de la prostitució a l'autovia de Castelldefels (8 Març 2012)

 
 
 
 
 

• El 13 de Març de 2012, la web ElCastell.org de l'Ajuntament de Castelldefels publica la següent notícia sobre el posicionament d'aquest Ajuntament davant la futura llei que ha de servir per lluitar contra la prostitució de carretera:


Notícia publicada a la web Elcastell.org que informa que l'Ajuntament de Castelldefels demana agilitzar la llei que ha de permetre lluitar contra la prostitució de carretera (13 Març 2012)• El 17 de Març de 2012, l'edició digital del diari La Vanguardia publica la següent notícia sobre aquest tema:


Notícia publicada a l'edició digital del diari 'La Vanguardia' sobre les sancions de fins a 30.000 euros que els Mossos podran imposar a les prostitutes de carreteres i als seus clients (17 Març 2012)

 
 
 
 
 

 

Problema anterior Índex de problemes Problema següent
Veure problema 16: Neteja de la via pública Tornar a l'índex de problemes Veure problema 18: Reducció de la velocitat dels cotxes