Problemes de Gavà Mar
PROBLEMA 180
LLUITAR CONTRA LA RECOLLIDA FURTIVA DE PINYES
Traducción automática al castellano de esta página
Estat actual del problema:
ERC de Gavà presenta un prec al Ple de l'Ajuntament de Gavà preguntant pels problemes que genera aquesta recollida furtiva de pinyes.
 
 
Descripció del problema:

Cada any, a finals de l'estiu, comprovem com un grup de persones de color apareixen pel barri per treure les pinyes del pins. Aquesta extracció es realitza sovint de manera furtiva perquè es fa en gran mesura fora del període de temps en el que es pot fer i no només es fa a la pineda sinó que algunes d'aquestes persones entren dins de les propietats privades per extreure les pinyes dels pins privats, fet del tot il·legal i que produeix ensurts quan els veïns es troben amb aquestes persones dins de les seves propietats

La Llei forestal catalana estableix que la recol·lecció de pinyes s'ha de fer només entre l'1 de novembre i el 15 de maig, i fora d'aquest període, queda prohibit recollir-ne.

La tasca que desenvolupen no és una recollida de pinyes caigudes dels pins, porten uns pals molt llargs on en la part final hi ha un ganxo, un ganivet o una navalla, des del sòl o escalant parcialment el pi, tallen la part que uneix la pinya amb el pi fent que aquesta caigui al terra i també que moltes branques petites també caiguin del pi, malmetent-lo, per tant, si el pi està situat en una vorera del carrer, aquesta queda en un estat lamentable. Extreuen totes les pinyes possibles, majoritàriament no deixen les 5 pinyes reglamentàries al pi. Les pinyes extretes són trasportades en grans sacs de patates.

A més, un grup d'aquestes persones s'instal·la il·legalment en una parcel·la de l'avinguda Europa de Gavà Mar que es converteix en la seva base i residència. Treballen en grup, quan arriben a una parcel·la, cadascun s'encarrega d'un pi.

Finca ocupada pels recollidors furtius de pinyes a l'avinguda Europa de Gavà Mar

 

Cal aturar tant l'extracció furtiva de pinyes com l'ocupació il·legal de la parcel·la de l'avinguda Europa.

 
 
 
 
Històric de gestions:

• El 29 de Gener de 2009, ERC de Gavà presenta un prec al Ple de l'Ajuntament de Gavà explicant que han tingut coneixement que a l'avinguda d'Europa a l'alçada dels números 32-34 hi ha una finca amb una edificació abandonada que és ocupada il·legalment en determinades èpoques de l'any per persones que realitzen recollida furtiva de pinyes entre els arbres de la Pineda, envaint a vegades altres finques privades per accedir als arbres dels respectius recintes, causant la lògica alarma entre els veïns. Per tant, preguntaven:

  • Té coneixement el govern municipal d'aquests fets?
  • S'ha presentat alguna denúncia a propòsit d'aquests fets?
  • S'ha fet alguna actuació davant de la propietat de l'esmentada finca per tal de subsanar aquesta situació?

Prec d'ERC de Gavà a l'Ajuntament de Gavà sobre la recollida furtiva de pinyes a Gavà Mar (29 de Gener de 2009) - Prec a l'Ajuntament de Gavà (29 Gener 2009)


La resposta de l'Equip de Govern Municipal (PSC - ICV - EUiA) segons l'acta del ple és la següent:

Resposta de l'Ajuntament de Gavà al prec presentat per ERC de Gavà sobre la finca ocupada a Gavà pels recollidors furtius de pinyes (29 de Gener de 2009)


El número 66 de la publicació L'ERAMPRUNYÀ (Febrer de 2009) explica aquesta gestió:

Notícia publicada al número 66 de la publicació L'ERAMPRUNYÀ explicant la denúncia d'ERC de Gavà de l'ocupació d'una finca de l'avinguda Europa de Gavà Mar per part de persones que es dediquen a la recollida il·legal de pinyes (Febrer de 2009)

 
 
 

 

Problema anterior Índex de problemes Problema següent
Veure problema 179: Lluitar contra l'eruga -La processionària del pi- Tornar a l'índex de problemes Veure problema 181: Evitar que la 'Taverna del Mar' esdevingui una discoteca en el 'Kauai'