El Parlament aprova per majoria que es reobri el Dispensari mèdic de Gavà Mar tancat des de Sant Joan del 2011
- 30 de Març de 2012 -

Com bé recordareu, des del 24 de Juny de 2011, el dispensari mèdic de Gavà Mar està tancat (problema 41) encara que el cartell inicial informava d'un tancament només durant l'estiu:


Cartell penjat al dispensari mèdic de Gavà Mar informant del seu tancament entre el 23 de juny de 2011 i l'1 de juliol de 2011


Des d'aquell mateix moment vam encetar dues línies de treball marcant-nos dos objectius que són perfectament compatibles i complementaris:

Per un costat, reclamem la reobertura del dispensari mèdic de Gavà Mar i per un altre costat, reclamem que s'analitzi si es podria crear un nou CAP que donés servei tant a Gavà Mar com a Castelldefels platja, un nou CAP que tingués en compte el continu urbà que formem i no tant les delimitacions dels termes municipals.

Així, si s'aconseguís projectar un nou CAP, aquest podria substituir al dispensari, amb molts més serveis dels que gaudíem i la seva ubicació, tant si fos a Gavà Mar com a Castelldefels platja ens facilitaria moltíssim el desplaçament.

Pel que fa a l'anàlisi de la implantació d'un nou CAP, recentment ja us vam informar que vam aconseguir que s'aprovés una resolució al Parlament de Catalunya en aquest sentit a la que hi van donar suport tots els partits polítics. CiU que és qui governa la Generalitat ha assumit aquest estudi i la Generalitat l'està realitzant. Per tant, anem pel bon camí.


Però, pel que fa a la reobertura del dispensari mèdic de Gavà Mar, la situació és més complicada. El passat 22 de Març de 2012, es van votar dues propostes de resolució en aquest sentit presentades per ERC i per C's. Als vots d'aquest partits s'hi van sumar els vots de PSC, ICV-EUiA i del PP, però no els vots de CiU.

Així doncs, les propostes de resolució van sortir aprovades i oficialment queda que 'El Parlament de Catalunya insta al Govern de la Generalitat a reobrir el dispensari mèdic de Gavà Mar però al no donar CiU suport a la mesura (que és qui governa), doncs és difícil que el Govern la compleixi.


Encara i així, esperem que aquesta resolució aprovada ens ajudi per acabar aconseguint que tard o d'hora, el dispensari mèdic de Gavà Mar es reobri.


Consulta de pediatria del dispensari mèdic de Gavà Mar (Clausurat definitivament per la Generalitat de Catalunya el 23 de Juny de 2011)